PRZEPISY

Bryndzowa kasza ze szparagami

Bryndzowa kasza ze szparagami

Zdrowa kasza ze zdrowymi szparagami i zdrową bryndzą. Naprawdę zdrowy obiad lub kolacja. No...,możecie sobie na to dać usmażony boczek, jeśli go nie dacie :)

przepis,fotoprzepis,szparagi zielone,kasza jęczmienna pęczak,bryndza,Dania wegetariańskie,Bezglutenowe,Wegetariańskie przepisy

Dania wegetariańskie

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

bryndza250gramów
kasza jęczmienna pęczak250gramów
kwaśna śmietana (10% tłuszczu)100gramów
por150gramów
szparagi zielone300gramów
sól-
woda500mililitrów
woda-

 

Przepis

1. 

kasza jęczmienna pęczak 250 gramów  woda 500 mililitrów

Kaszę przemywamy, wkładamy do garnka i wlewamy wodę. Gotujemy 15 - 20 minut, według tego czy chcemy mieć kaszę bardziej lub mniej rozgotowaną. Najlepsza jest delikatnie chrupiąca.

2. 

szparagi zielone 300 gramów

Szparagi myjemy i odcinamy zdrewniałe końce i wierzchołki.

3. 

woda  sól

Szparagi gotujemy przez 4 minuty we wrzącej osolonej wodzie.

4. 

Na ostatnią minutę dodajemy do nich wierzchołki. Odcedzamy i kroimy na małe kawałki.

5. 

por 150 gramów

Por myjemy i kroimy na cienkie kółeczka. Łączymy z gorącą kaszą i zagotowujemy.

6. 

Dodajemy szparagi...

7. 

bryndza 250 gramów  kwaśna śmietana (10% tłuszczu) 100 gramów

...i bryndzę wymieszaną ze śmietaną.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie