PRZEPISY

Naleśniki z bryndzą

Naleśniki z bryndzą

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Delikatnie wyrośnięte naleśniki, nadziewane słonym nadzieniem.

przepis,fotoprzepis,bryndza,Dania wegetariańskie

Dania wegetariańskie

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

bryndza

250

688

gramów

kcal

jajka kurze

2

176

sztuki

kcal

koper

0

??

kcal

mleko półtłuste 1,5%

0

??

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

250

868

gramów

kcal

sól

0

??

kcal

słodka śmietana do gotowania

100

160

mililitrów

kcal

woda

100

0

mililitrów

kcal

świeże drożdże

10

11

gramów

kcal

 

Przepis

1. Naleśniki

mąka chlebowa pszenna T750 250 gramów  sól  świeże drożdże 10 gramów  woda 100 mililitrów  mleko półtłuste 1,5%

Mieszamy mąkę, sól, w letniej wodzie rozpuszczone drożdże i tyle mleka aby ciasto było pół płynne. Odstawiamy je na co najmniej pół godziny a potem z niego smażymy na suchej patelni naleśniki.

Mieszamy mąkę, sól, w letniej wodzie...

2. Bryndzowe nadzienie

bryndza 250 gramów  koper

Bryndzę mieszamy z umytym i na drobno nasiekanym koperkiem.

Bryndzę mieszamy z umytym i na drobno nasiekanym...

3. 

Naleśnika smarujemy nadzieniem i składamy w trójkąt. Możemy je od razu podawać,

Naleśnika smarujemy nadzieniem i składamy w...

4. 

słodka śmietana do gotowania 100 mililitrów  jajka kurze 2 sztuki

albo układamy je w płytkim naczyniu żaroodpornym, zalewamy śmietaną do gotowania, w której wcześniej wymieszaliśmy jajka i zapiekamy w piekarniku.

albo układamy je w płytkim naczyniu...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się