swiatwemnie.pl

Naleśniki z bryndzą

    

Delikatnie wyrośnięte naleśniki, nadziewane słonym nadzieniem.

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

1. Naleśniki

mąka chlebowa pszenna T750 250 gramów  sól  świeże drożdże 10 gramów  woda 100 mililitrów  mleko półtłuste 1,5%

Mieszamy mąkę, sól, w letniej wodzie rozpuszczone drożdże i tyle mleka aby ciasto było pół płynne. Odstawiamy je na co najmniej pół godziny a potem z niego smażymy na suchej patelni naleśniki.

Naleśniki

2. Bryndzowe nadzienie

bryndza 250 gramów  koper

Bryndzę mieszamy z umytym i na drobno nasiekanym koperkiem.

Bryndzowe nadzienie

3. 

Naleśnika smarujemy nadzieniem i składamy w trójkąt. Możemy je od razu podawać,

4. 

słodka śmietana do gotowania 100 mililitrów  jajka kurze 2 sztuki

albo układamy je w płytkim naczyniu żaroodpornym, zalewamy śmietaną do gotowania, w której wcześniej wymieszaliśmy jajka i zapiekamy w piekarniku.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się