Naleśniki z bryndzą

Delikatnie wyrośnięte naleśniki, nadziewane słonym nadzieniem.
przepis,fotoprzepis,bryndza,Dania wegetariańskie
Dania wegetariańskie
Kategorie
Dania wegetariańskie ›Składniki
Składniki
bryndza | 250 688 | gramów kcal | |
jajka kurze | 2 176 | sztuki kcal | |
koper | 0 ?? | kcal | |
mleko półtłuste 1,5% | 0 ?? | kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 250 868 | gramów kcal | |
sól | 0 ?? | kcal | |
słodka śmietana do gotowania | 100 160 | mililitrów kcal | |
woda | 100 0 | mililitrów kcal | |
świeże drożdże | 10 11 | gramów kcal |
Przepis
1. Naleśniki
mąka chlebowa pszenna T750 250 gramów • sól • świeże drożdże 10 gramów • woda 100 mililitrów • mleko półtłuste 1,5%
Mieszamy mąkę, sól, w letniej wodzie rozpuszczone drożdże i tyle mleka aby ciasto było pół płynne. Odstawiamy je na co najmniej pół godziny a potem z niego smażymy na suchej patelni naleśniki.

2. Bryndzowe nadzienie
Bryndzę mieszamy z umytym i na drobno nasiekanym koperkiem.

3.
Naleśnika smarujemy nadzieniem i składamy w trójkąt. Możemy je od razu podawać,

4.
słodka śmietana do gotowania 100 mililitrów • jajka kurze 2 sztuki
albo układamy je w płytkim naczyniu żaroodpornym, zalewamy śmietaną do gotowania, w której wcześniej wymieszaliśmy jajka i zapiekamy w piekarniku.

Smacznego!