Pieczone ziemniaki z bryndzą
Naprawdę dobry przysmak.
przepis,fotoprzepis,ziemniaki,bryndza,Dania wegetariańskie,Bezglutenowe
Dania wegetariańskie
Składniki
Składniki
bryndza | 125 | gramów | |
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) | 100 | mililitrów | |
olej rzepakowy | 50 | mililitrów | |
sól | - | ||
ziemniaki | 1000 | gramów |
Przepis
1. Pieczenie ziemniaków
ziemniaki 1000 gramów • olej rzepakowy 50 mililitrów • sól
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na ćwiartki. Wysypujemy na blachę i polewamy olejem. Pieczemy na największym stopniu w piekarniku. Ziemniaki podczas pieczenia kilka razy przewracamy. Według smaku solimy i mieszamy.
2. Podajemy
bryndza 125 gramów • kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 100 mililitrów
Bryndzę mieszamy z kwaśną śmietaną. Podajemy na ciepłych pieczonych ziemniakach.
3.
Smacznego!