PRZEPISY

Pieczone ziemniaki z bryndzą

Pieczone ziemniaki z bryndzą

Naprawdę dobry przysmak.

przepis,fotoprzepis,ziemniaki,bryndza,Dania wegetariańskie,Bezglutenowe

Dania wegetariańskie

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

bryndza125gramów
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu)100mililitrów
olej rzepakowy50mililitrów
sól-
ziemniaki1000gramów

 

Przepis

1. Pieczenie ziemniaków

ziemniaki 1000 gramów  olej rzepakowy 50 mililitrów  sól

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na ćwiartki. Wysypujemy na blachę i polewamy olejem. Pieczemy na największym stopniu w piekarniku. Ziemniaki podczas pieczenia kilka razy przewracamy. Według smaku solimy i mieszamy.

2. Podajemy

bryndza 125 gramów  kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 100 mililitrów

Bryndzę mieszamy z kwaśną śmietaną. Podajemy na ciepłych pieczonych ziemniakach.

3. 

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się