Pieczone ziemniaki z bryndzą

Naprawdę dobry przysmak.
przepis,fotoprzepis,ziemniaki,bryndza,Dania wegetariańskie,Bezglutenowe,Sezonowe przepisy
Dania wegetariańskie
Składniki
Składniki
bryndza | 125 344 | gramów kcal | |
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) | 100 160 | mililitrów kcal | |
olej rzepakowy | 50 450 | mililitrów kcal | |
sól | 0 ?? | kcal | |
ziemniaki | 1000 920 | gramów kcal |
Przepis
1. Pieczenie ziemniaków
ziemniaki 1000 gramów • olej rzepakowy 50 mililitrów • sól
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na ćwiartki. Wysypujemy na blachę i polewamy olejem. Pieczemy na największym stopniu w piekarniku. Ziemniaki podczas pieczenia kilka razy przewracamy. Według smaku solimy i mieszamy.

2. Podajemy
bryndza 125 gramów • kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 100 mililitrów
Bryndzę mieszamy z kwaśną śmietaną. Podajemy na ciepłych pieczonych ziemniakach.

3.
Smacznego!