swiatwemnie.pl

Pieczone ziemniaki z bryndzą

     

Naprawdę dobry przysmak.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

Bryndza125gramów
Kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu)100mililitrów
Olej rzepakowy50mililitrów
Sól
Ziemniaki1000gramów

1. Pieczenie ziemniaków

ziemniaki 1000 g  olej rzepakowy 50 ml  sól

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na ćwiartki. Wysypujemy na blachę i polewamy olejem. Pieczemy na największym stopniu w piekarniku. Ziemniaki podczas pieczenia kilka razy przewracamy. Według smaku solimy i mieszamy.

Pieczenie ziemniaków

2. Podajemy

bryndza 125 g  kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 100 ml

Bryndzę mieszamy z kwaśną śmietaną. Podajemy na ciepłych pieczonych ziemniakach.

Podajemy

3. 

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się