PRZEPISY

Bryndzowa pasta

Bryndzowa pasta

Ulubiona klasyczna bryndzowa pasta. Nadająca się na każdą imprezę jako smarowidło na kanapeczki, ale i jako doskonały śniadaniowy przysmak z chlebem.

przepis,fotoprzepis,bryndza,Pasty,Bezglutenowe

Pasty

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

Kategorie

Pasty  Bezglutenowe  

 

Składniki

Składniki

bryndza125gramów
cebula35gramów
kminek mielony½łyżeczki
kwaśna śmietana (10% tłuszczu)1łyżeczka
masło35gramów
mielona czerwona papryka¼łyżeczki

 

Przepis

1. 

masło 35 gramów  cebula 35 gramów

Cebulę obieramy, na drobno kroimy i mieszamy z masłem.

2. 

bryndza 125 gramów  mielona czerwona papryka ¼ łyżeczki  kminek mielony ½ łyżeczki  kwaśna śmietana (10% tłuszczu) 1 łyżeczka

Dodajemy bryndzę, paprykę, kminek i łyżkę śmietany.

3. 

Dobrze mieszamy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się