swiatwemnie.pl

Bryndzowa pasta

     

Ulubiona klasyczna bryndzowa pasta. Nadająca się na każdą imprezę jako smarowidło na kanapeczki, ale i jako doskonały śniadaniowy przysmak z chlebem.

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

Bryndza125gramów
Cebula35gramów
Kminek mielony½łyżeczki
Kwaśna śmietana (10% tłuszczu)1łyżeczka
Masło35gramów
Mielona czerwona papryka¼łyżeczki

1. 

masło 35 g  cebula 35 g

Cebulę obieramy, na drobno kroimy i mieszamy z masłem.

2. 

bryndza 125 g  mielona czerwona papryka ¼ łyżeczki  kminek mielony ½ łyżeczki  kwaśna śmietana (10% tłuszczu) 1 łyżeczka

Dodajemy bryndzę, paprykę, kminek i łyżkę śmietany.

3. 

Dobrze mieszamy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się