Bryndzowa pasta

Ulubiona klasyczna bryndzowa pasta. Nadająca się na każdą imprezę jako smarowidło na kanapeczki, ale i jako doskonały śniadaniowy przysmak z chlebem.
przepis,fotoprzepis,bryndza,Pasty,Bezglutenowe
Pasty
Pichcił
Ilość porcji
2
Masa porcji
102 g
Energia porcji
318 kcal
Czas przygotowania
15 min.
Trudność
niska
Składniki
Składniki
bryndza | 125 344 | gramów kcal | |
cebula | 35 16 | gramów kcal | |
kminek mielony | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
kwaśna śmietana (10% tłuszczu) | 1 6 | łyżeczka kcal | |
masło | 35 257 | gramów kcal | |
mielona czerwona papryka | ¼ 4 | łyżeczki kcal |
Przepis
2.
bryndza 125 gramów • mielona czerwona papryka ¼ łyżeczki • kminek mielony ½ łyżeczki • kwaśna śmietana (10% tłuszczu) 1 łyżeczka
Dodajemy bryndzę, paprykę, kminek i łyżkę śmietany.

3.
Dobrze mieszamy.

Smacznego!