Pomidory nadziewane bryndzą

Niesamowite świeże pomidory z bryndzowo-ananasowym farszem.
przepis,fotoprzepis,pomidory,bryndza,ananas,Słone przekąski,Bezglutenowe
Słone przekąski
Składniki
Składniki
ananas | 100 42 | gramów kcal | |
biały jogurt | 2 21 | łyżki kcal | |
bryndza | 125 344 | gramów kcal | |
nać pietruszki | 0 ?? | kcal | |
pomidory | 5 ?? | sztuk kcal | |
zielona cebulka | 1 ?? | sztuka kcal |
Przepis
1.
pomidory 5 sztuk
Z wielkich soczystych pomidorów odkrawamy górną mniejszą część, która będzie tworzyć kapelusik nadziewanego pomidora.

2.
Z większej części pomidora ostrożnie łyżeczką wybieramy wnętrze czym wytworzymy miskę.

3.
zielona cebulka 1 sztuka • bryndza 125 gramów • biały jogurt 2 łyżki
Cebulkę kroimy na drobno, mieszamy ją z bryndzą oraz jogurtem.


5.
Farszem napełniamy miski w pomidorach, ozdabiamy świeżą nacią pietruszki a na wierzch delikatnie kładziemy przygotowane kapelusiki.

Smacznego!