swiatwemnie.pl

Pomidory nadziewane bryndzą

    

Niesamowite świeże pomidory z bryndzowo-ananasowym farszem.

Pichcił

Ilość porcji

5

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

 

 

ananas100gramów
biały jogurt2łyżki
bryndza125gramów
nać pietruszki-
pomidory5sztuk
zielona cebulka1sztuka

1. 

pomidory 5 sztuk

Z wielkich soczystych pomidorów odkrawamy górną mniejszą część, która będzie tworzyć kapelusik nadziewanego pomidora.

2. 

Z większej części pomidora ostrożnie łyżeczką wybieramy wnętrze czym wytworzymy miskę.

3. 

zielona cebulka 1 sztuka  bryndza 125 gramów  biały jogurt 2 łyżki

Cebulkę kroimy na drobno, mieszamy ją z bryndzą oraz jogurtem.

4. 

ananas 100 gramów

Świeży ananas kroimy na drobno i dodajemy go do bryndzy.

5. 

nać pietruszki

Farszem napełniamy miski w pomidorach, ozdabiamy świeżą nacią pietruszki a na wierzch delikatnie kładziemy przygotowane kapelusiki.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się