swiatwemnie.pl

Bagietka nadziewana bryndzą

    

Smaczne imprezowe kółeczka bagietki.

Pichcił

Ilość porcji

16

Czas przygotowania

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

bagietka pełnoziarnista140gramów
bryndza200gramów
cebula20gramów
kminek mielony¼łyżeczki
masło40gramów
papryka konserwowa odmiany kapia50gramów

1. 

bagietka pełnoziarnista 140 gramów

Z grubszej mniejszej bagietki odkrawamy końce. Ostrożnie wyciągamy środek.

2. Nadzienie do jednej około 16 cm części bagietki

cebula 20 gramów  masło 40 gramów  kminek mielony ¼ łyżeczki

Cebulę obieramy i na drobno kroimy. Dodajemy do niej miękkie masło i kminek. Mieszamy.

Nadzienie do jednej około 16 cm części bagietki

3. 

bryndza 200 gramów

Dodajemy bryndzę ....

4. 

papryka konserwowa odmiany kapia 50 gramów

... i na drobno pokrojoną paprykę.

5. 

Bagietkę nadziewamy i zapakowujemy do foli aluminiowej. Wkładamy do lodówki na 24 godziny.

6. 

Przed podaniem kroimy na około 8-10mm kółeczka.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się