swiatwemnie.pl

Bagietka nadziewana bryndzą

Smaczne imprezowe kółeczka bagietki.

 

Ilość porcji: 16

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Bagietka pełnoziarnista140gramów
Bryndza200gramów
Cebula20gramów
Kminek mielony¼łyżeczki
Masło40gramów
Papryka konserwowa odmiany kapia50gramów

1. 

bagietka pełnoziarnista 140 g

Z grubszej mniejszej bagietki odkrawamy końce. Ostrożnie wyciągamy środek.

2. Nadzienie do jednej około 16 cm części bagietki

cebula 20 g  masło 40 g  kminek mielony ¼ łyżeczki

Cebulę obieramy i na drobno kroimy. Dodajemy do niej miękkie masło i kminek. Mieszamy.

Nadzienie do jednej około 16 cm części bagietki

3. 

bryndza 200 g

Dodajemy bryndzę ....

4. 

papryka konserwowa odmiany kapia 50 g

... i na drobno pokrojoną paprykę.

5. 

Bagietkę nadziewamy i zapakowujemy do foli aluminiowej. Wkładamy do lodówki na 24 godziny.

6. 

Przed podaniem kroimy na około 8-10mm kółeczka.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się