Bagietka nadziewana bryndzą
Smaczne imprezowe kółeczka bagietki.
przepis,fotoprzepis,bagietka pełnoziarnista,bryndza,Słone przekąski
Słone przekąski
Kategorie
Słone przekąski
Składniki
Składniki
bagietka pełnoziarnista | 140 | gramów | |
bryndza | 200 | gramów | |
cebula | 20 | gramów | |
kminek mielony | ¼ | łyżeczki | |
masło | 40 | gramów | |
papryka konserwowa odmiany kapia | 50 | gramów |
Przepis
1.
bagietka pełnoziarnista 140 gramów
Z grubszej mniejszej bagietki odkrawamy końce. Ostrożnie wyciągamy środek.
2. Nadzienie do jednej około 16 cm części bagietki
cebula 20 gramów • masło 40 gramów • kminek mielony ¼ łyżeczki
Cebulę obieramy i na drobno kroimy. Dodajemy do niej miękkie masło i kminek. Mieszamy.
5.
Bagietkę nadziewamy i zapakowujemy do foli aluminiowej. Wkładamy do lodówki na 24 godziny.
6.
Przed podaniem kroimy na około 8-10mm kółeczka.
Smacznego!