swiatwemnie.pl

Bryndzowa pasta z niedźwiedzim czosnkiem

     

Prosta, sezonowa wiosenna pasta pełna zdrowia.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

 

 

1. 

czosnek niedźwiedzi 60 g

Niedźwiedzi czosnek myjemy...

2. 

...i na drobno siekamy. Wkładamy do miski.

3. 

kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 80 g

Dodajemy śmietanę i rozgnieceniem czosnku o ścianę miski łyżką dobrze mieszamy.

4. 

bryndza 250 g  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki

Dodajemy bryndzę i troszkę pieprzu.

5. 

Podajemy na świeżym chrupiącym pieczywie.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się