PRZEPISY

Bryndzowa pasta z niedźwiedzim czosnkiem

Bryndzowa pasta z niedźwiedzim czosnkiem

Prosta, sezonowa wiosenna pasta pełna zdrowia.

przepis,fotoprzepis,czosnek niedźwiedzi,bryndza,Pasty,Bezglutenowe,Sezonowe przepisy

Pasty

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

bryndza250gramów
czarny pieprz mielony¼łyżeczki
czosnek niedźwiedzi60gramów
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu)80gramów

 

Przepis

1. 

czosnek niedźwiedzi 60 gramów

Niedźwiedzi czosnek myjemy...

2. 

...i na drobno siekamy. Wkładamy do miski.

3. 

kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 80 gramów

Dodajemy śmietanę i rozgnieceniem czosnku o ścianę miski łyżką dobrze mieszamy.

4. 

bryndza 250 gramów  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki

Dodajemy bryndzę i troszkę pieprzu.

5. 

Podajemy na świeżym chrupiącym pieczywie.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się