swiatwemnie.pl

Bryndzowe nadziewane kanapeczki

    

Wyśmienita przekąska oraz przystawka na uroczystość i święta. Podajemy z ulubioną sałatką, do szwedzkiego stołu i konsumujemy sztućcami.

Pichcił

Ilość porcji

16

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

 

Weka400gramów
bryndza500gramów
czarny pieprz mielony½łyżeczki
kwaśna śmietana (10% tłuszczu)100gramów
masło100gramów
papryka czerwona kapia świeża100gramów
sól½łyżeczki
świeże liście szpinaku60gramów

1. 

Weka 400 gramów

Z krojonej weki stopniowo wyciągamy środek, wkładamy go do miski i rozdrabniamy.

2. 

świeże liście szpinaku 60 gramów

Szpinak myjemy i siekamy.

3. 

Szpinak dodajemy do rozdrobnionego środka weki i mieszamy.

4. 

papryka czerwona kapia świeża 100 gramów

Paprykę myjemy, oczyszczamy, na drobno kroimy...

5. 

...i dodajemy do nadzienia.

6. 

masło 100 gramów  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  sól ½ łyżeczki

Masło mieszamy z pieprzem i solą.

7. 

bryndza 500 gramów  kwaśna śmietana (10% tłuszczu) 100 gramów

Dodajemy bryndzę, śmietanę...

8. 

...i dobrze mieszamy.

9. 

Do bryndzy dodajemy środek z weki z warzywami.

10. 

Kanapki z weki kładziemy po częściach na siebie, wkładamy nadzienie i ugniatamy je.

11. 

Nadzianą wekę łączymy,...

12. 

...zawijamy w folię i wkładamy na 24 godziny do lodówki.

13. 

Przed podawaniem kroimy według nakrojonych kromek.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się