Bryndzowe nadziewane kanapeczki
![Bryndzowe nadziewane kanapeczki](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00002030/img_pl_4x3/bryndzowe-nadziewane-kanapeczki_00180.jpg)
Wyśmienita przekąska oraz przystawka na uroczystość i święta. Podajemy z ulubioną sałatką, do szwedzkiego stołu i konsumujemy sztućcami.
przepis,fotoprzepis,Weka,świeże liście szpinaku,bryndza,Słone przekąski,Wielkanoc,Sezonowe przepisy
Słone przekąski
Składniki
Składniki
Weka | 400 | gramów | |
bryndza | 500 | gramów | |
czarny pieprz mielony | ½ | łyżeczki | |
kwaśna śmietana (10% tłuszczu) | 100 | gramów | |
masło | 100 | gramów | |
papryka czerwona kapia świeża | 100 | gramów | |
sól | ½ | łyżeczki | |
świeże liście szpinaku | 60 | gramów |
Przepis
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002030/small/IMG_7897.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002030/small/IMG_7911.jpg)
3.
Szpinak dodajemy do rozdrobnionego środka weki i mieszamy.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002030/small/IMG_7917.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002030/small/IMG_7936.jpg)
5.
...i dodajemy do nadzienia.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002030/small/IMG_7939.jpg)
6.
masło 100 gramów • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki • sól ½ łyżeczki
Masło mieszamy z pieprzem i solą.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002030/small/IMG_7938.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002030/small/IMG_7940.jpg)
8.
...i dobrze mieszamy.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002030/small/IMG_7946.jpg)
9.
Do bryndzy dodajemy środek z weki z warzywami.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002030/small/IMG_7947.jpg)
10.
Kanapki z weki kładziemy po częściach na siebie, wkładamy nadzienie i ugniatamy je.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002030/small/IMG_7953.jpg)
11.
Nadzianą wekę łączymy,...
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002030/small/IMG_7955.jpg)
12.
...zawijamy w folię i wkładamy na 24 godziny do lodówki.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002030/small/IMG_7958.jpg)
13.
Przed podawaniem kroimy według nakrojonych kromek.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002030/small/IMG_8121.jpg)
Smacznego!