PRZEPISY

Bryndzowe nadziewane kanapeczki

Bryndzowe nadziewane kanapeczki

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Wyśmienita przekąska oraz przystawka na uroczystość i święta. Podajemy z ulubioną sałatką, do szwedzkiego stołu i konsumujemy sztućcami.

przepis,fotoprzepis,Weka,świeże liście szpinaku,bryndza,Słone przekąski,Wielkanoc

Słone przekąski

Pichcił

Ilość porcji

16

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

Weka400gramów
bryndza500gramów
czarny pieprz mielony½łyżeczki
kwaśna śmietana (10% tłuszczu)100gramów
masło100gramów
papryka czerwona kapia świeża100gramów
sól½łyżeczki
świeże liście szpinaku60gramów

 

Przepis

1. 

Weka 400 gramów

Z krojonej weki stopniowo wyciągamy środek, wkładamy go do miski i rozdrabniamy.

Z krojonej weki stopniowo wyciągamy środek,...

2. 

świeże liście szpinaku 60 gramów

Szpinak myjemy i siekamy.

Szpinak myjemy i siekamy....

3. 

Szpinak dodajemy do rozdrobnionego środka weki i mieszamy.

Szpinak dodajemy do rozdrobnionego środka weki i...

4. 

papryka czerwona kapia świeża 100 gramów

Paprykę myjemy, oczyszczamy, na drobno kroimy...

Paprykę myjemy, oczyszczamy, na drobno kroimy......

5. 

...i dodajemy do nadzienia.

...i dodajemy do nadzienia....

6. 

masło 100 gramów  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  sól ½ łyżeczki

Masło mieszamy z pieprzem i solą.

Masło mieszamy z pieprzem i solą....

7. 

bryndza 500 gramów  kwaśna śmietana (10% tłuszczu) 100 gramów

Dodajemy bryndzę, śmietanę...

Dodajemy bryndzę, śmietanę......

8. 

...i dobrze mieszamy.

...i dobrze mieszamy....

9. 

Do bryndzy dodajemy środek z weki z warzywami.

Do bryndzy dodajemy środek z weki z warzywami....

10. 

Kanapki z weki kładziemy po częściach na siebie, wkładamy nadzienie i ugniatamy je.

Kanapki z weki kładziemy po częściach na...

11. 

Nadzianą wekę łączymy,...

Nadzianą wekę łączymy,......

12. 

...zawijamy w folię i wkładamy na 24 godziny do lodówki.

...zawijamy w folię i wkładamy na 24 godziny do...

13. 

Przed podawaniem kroimy według nakrojonych kromek.

Przed podawaniem kroimy według nakrojonych...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się