Bryndzowe nadziewane kanapeczki

Wyśmienita przekąska oraz przystawka na uroczystość i święta. Podajemy z ulubioną sałatką, do szwedzkiego stołu i konsumujemy sztućcami.
przepis,fotoprzepis,Weka,świeże liście szpinaku,bryndza,Słone przekąski,Wielkanoc,Sezonowe przepisy
Słone przekąski
Pichcił
Ilość porcji
16
Masa porcji
80 g
Energia porcji
212 kcal
Czas przygotowania
40 min.
Trudność
niska
Składniki
Składniki
Weka | 400 1100 | gramów kcal | |
bryndza | 500 1375 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
kwaśna śmietana (10% tłuszczu) | 100 118 | gramów kcal | |
masło | 100 734 | gramów kcal | |
papryka czerwona kapia świeża | 100 30 | gramów kcal | |
sól | ½ 0 | łyżeczki kcal | |
świeże liście szpinaku | 60 20 | gramów kcal |
Przepis


3.
Szpinak dodajemy do rozdrobnionego środka weki i mieszamy.


5.
...i dodajemy do nadzienia.

6.
masło 100 gramów • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki • sól ½ łyżeczki
Masło mieszamy z pieprzem i solą.


8.
...i dobrze mieszamy.

9.
Do bryndzy dodajemy środek z weki z warzywami.

10.
Kanapki z weki kładziemy po częściach na siebie, wkładamy nadzienie i ugniatamy je.

11.
Nadzianą wekę łączymy,...

12.
...zawijamy w folię i wkładamy na 24 godziny do lodówki.

13.
Przed podawaniem kroimy według nakrojonych kromek.

Smacznego!