swiatwemnie.pl

Bezglutenowe

 

Pieczone gołąbki Nowy przepis

Pieczone gołąbki

Faszerowane gołąbki są wspaniałym sytym obiadem. Zapieczone pod serową "pierzynką" na pewno będą wam smakować.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Jajeczna sałatka z serem Feta

Delikatesowa sałatka, którą podajemy w prosty sposób z chlebkiem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Ziemniaczana bakłażanowa masala

Aloo Baingan masala to ulubiona indyjska potrawa pełna warzyw i typowych przypraw. Polecamy jeden z podstawowych przepisów, który ze względu na wielkość kraju, z którego pochodzi ma wiele odmian.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Musaka Nowy przepis

Musaka

Przepis na przygotowanie doskonałej musaki.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Letnia pieczona kaczka z warzywną surówką

W prosty sposób upieczona kaczka podawana ze świeżą letnią surówką. Jest to wspaniały przysmak, wypróbujcie!

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h. 30 min.

Trudność

średnia

Leczo z jajkiem Nowy przepis

Leczo z jajkiem

Piękne kolorowe klasyczne leczo ze świeżej papryki i pomidorów, zagęszczone jajkami, jest tym najwspanialszym daniem podczas letnich upałów. Podajemy z chlebem, albo z gotowanymi ziemniakami.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Winogronowy syrop Nowy przepis

Winogronowy syrop

Domowy syrop pełen witamin, z domowych, drobnych, kwaskowatych winogron.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Winogronowy dżem Nowy przepis

Winogronowy dżem

Doskonały domowym dżem z drobnych, kwaskowatych, niebieskich winogron. Do jego przygotowania użyty był cukier i trzcinowy cukier żelujący z pektyną, bez konserwantów. Dżem jest dość gęsty, doskonały do naleśników, do smarowania ciast ze słodkimi nadzieniami i na korpus kremowego tortu.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Wołowy gulasz z ziemniakami

Klasyczny gęsty gulasz, który najlepiej smakuje ze świeżym chlebem. Nie zapomnijcie go popić, dobrym schłodzonym piwkiem!

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h. 30 min.

Trudność

średnia

Mangalica kociołkowy gulasz

Gulasz wieprzowy z wysokiej jakości mięsa mangalicznego. Mięso z mangalicy z uwagi na niższą zawartość cholesterolu uważa się za o wiele zdrowsze w porównaniu ze zwykłym domowym mięsem wieprzowym.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

3 h.

Trudność

średnia

Indyjski maślany kurczak

Maślany kurczak (Murgh Makhani) jest delikatnie pikantnym północnoindyjskim daniem ulubionym na całym świecie. Smaczne mięso w wspaniałym sosie podajemy z ryżem, albo z indyjskimi chlebowymi plackami.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Warzywne subji z cukinią

Duszona, pikantna, indyjska mieszanka z marchewki, ziemniaków i cukinii. Ilość porcji zależy od ilości podawanych dodatków do tych smacznych warzyw. Przy podawaniu tylko z ryżem są to około 4 porcje.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Chrupiąca warzywna surówka

Tradycyjna letnia warzywna surówka z wczesnej kapusty, młodej marchewki, ogórków, pomidorów i młodej cebulki, w słodko-kwaśnej zalewie. Surówka doskonale nadaje się do różnych dań mięsnych.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

średnia

Brokułowa ziemniaczana zapiekanka

Do lekkiego i zdrowego obiadu lub kolacji, życzymy smacznego. Bez dodatku przypraw i soli danie dobre również dla dzieci.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

ActiFry czosnkowy drób

Pachnące czosnkowe drobiowe kawałki ze smacznymi grillowanymi wawrzywami i frytkami. Cały obiad przygotowany w ActiFry frytkownicy przy użyciu trzech łyżek oleju.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Drób z wieprzową wątróbką

Soczyste marynowane piersi z kurczaka z mięciutką wieprzową wątróbką, pieczarkami, polane serowym sosem z natką pietruszki. Podajemy z gotowanymi ziemniakami.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Fałszywe szuchajdy Nowy przepis

Fałszywe szuchajdy

Szuchajdy czyli małe co nieco które się z uwielbieniem przygotowywało w 70.-80. latach minionego wieku w Czechosłowacji. Na ich przygotowanie pilnie potrzebujecie tradycyjny kakaowy budyń w pudełku :) i puste plastikowe opakowania po jajkach.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Grillowane indycze piersi w czosnkowej marynacie

Smaczne, delikatne grillowane mięsko, które najlepiej smakuje z sałatką warzywną. Szczególnie tutaj wyróżniają się Sałatka z białej kapusty , Kapuściana sałatka z serem cheddar i Sałatka fit z selerem. Niezawodne przepisy na ich przygotowanie szukajcie w naszych przepisach.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Wieprzowa golonka z paprykowymi ziemniakami

Ulubiony przysmak dla wszystkich miłośników pieczonych wieprzowych golonek :)

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h. 40 min.

Trudność

średnia

Bakłażanowe sakiewki na grillu

Smaczne i zdrowe bezmięsne danie na grillowanie.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

 

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się