Dyniowa zupa z soczewicą
Dyniowa zupa z kawałkami śliwek i ulubioną soczewicą, która nam zrównoważy delikatny słodki smak tego ciepłego przysmaku.
przepis,fotoprzepis,dynia hokkaido,soczewica sterylizowana,Zupy jarzynowe,Bezglutenowe
Zupy jarzynowe
Składniki
Składniki
cebula | 150 | gramów | |
czarny pieprz mielony | ½ | łyżeczki | |
dynia hokkaido | 1200 | gramów | |
kminek | ½ | łyżeczki | |
liść laurowy | 3 | sztuki | |
mleko tłuste 3,5% | 400 | mililitrów | |
ocet | 1 | łyżeczka | |
olej rzepakowy | 30 | mililitrów | |
soczewica sterylizowana | 300 | gramów | |
sól | 1 | łyżeczka | |
sól | - | ||
woda | 500 | mililitrów | |
śliwki suszone | 5 | sztuk |
Przepis
2.
cebula 150 gramów • olej rzepakowy 30 mililitrów • śliwki suszone 5 sztuk • liść laurowy 3 sztuki
Cebulę obieramy, kroimy i smażymy na oleju. Dodajemy śliwki i liście laurowe. Chwilę smażymy, wyciągamy liście laurowe, ...
6.
Zawartość garnka miksujemy ...
8.
soczewica sterylizowana 300 gramów • sól • ocet 1 łyżeczka
Dodajemy odcedzoną soczewicę. Mieszamy, dosalamy i doprawiamy odrobiną octu albo sokiem z cytryny.
Smacznego!