Dyniowa zupa z soczewicą

Dyniowa zupa z kawałkami śliwek i ulubioną soczewicą, która nam zrównoważy delikatny słodki smak tego ciepłego przysmaku.
przepis,fotoprzepis,dynia hokkaido,soczewica sterylizowana,Zupy jarzynowe,Bezglutenowe
Zupy jarzynowe
Składniki
Składniki
cebula | 150 66 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
dynia hokkaido | 1200 480 | gramów kcal | |
kminek | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
liść laurowy | 3 ?? | sztuki kcal | |
mleko tłuste 3,5% | 400 256 | mililitrów kcal | |
ocet | 1 3 | łyżeczka kcal | |
olej rzepakowy | 30 270 | mililitrów kcal | |
soczewica sterylizowana | 300 231 | gramów kcal | |
sól | 1 0 | łyżeczka kcal | |
sól | 0 ?? | kcal | |
woda | 500 0 | mililitrów kcal | |
śliwki suszone | 5 ?? | sztuk kcal |
Przepis

2.
cebula 150 gramów • olej rzepakowy 30 mililitrów • śliwki suszone 5 sztuk • liść laurowy 3 sztuki
Cebulę obieramy, kroimy i smażymy na oleju. Dodajemy śliwki i liście laurowe. Chwilę smażymy, wyciągamy liście laurowe, ...




6.
Zawartość garnka miksujemy ...


8.
soczewica sterylizowana 300 gramów • sól • ocet 1 łyżeczka
Dodajemy odcedzoną soczewicę. Mieszamy, dosalamy i doprawiamy odrobiną octu albo sokiem z cytryny.

Smacznego!