swiatwemnie.pl

Wieprzowinka z miodem i włoskimi orzechami

     

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

 

1. 

Udo wieprzowe 300 gramów  sól  czarny pieprz mielony  oliwa 1 łyżka

Wieprzowe mięso kroimy na mniejsze paseczki albo kotleciki, lekko rozklepujemy, solimy i pieprzymy, na oleju szybko z obydwóch stron smażymy, aby mięso naciągnęło.

2. 

oliwa 1 łyżka  cebula 50 gramów  orzechy włoskie 80 gramów  miód 5 łyżek  nać pietruszki 1 łyżka

Mięso wykładamy, na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek na której smażymy cebulkę. Dodajemy na mniejsze kawałki połamane orzechy włoskie i miód. Wszystko razem mieszamy. Posypujemy natką pietruszki.

3. 

przyprawa chili

Solimy, pieprzymy, dodajemy szczyptę chili papryczki. Wieprzowe kawałki z powrotem kładziemy na patelnię do mieszanki z orzechów włoskich, podgrzewamy, mieszamy i podajemy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się