swiatwemnie.pl

Bałkański płomień

     

Coś dla miłośników pikantnych potraw.

Pichcił

Ilość porcji

5

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

 

Cebula80gramów
Czarny pieprz mielony
Czosnek3szczypty
Ketchup2łyżki
Leczo pasteryzowane150gramów
Papryczka pepperoni1sztuka
Pieczarki100gramów
Smalec100gramów
Udo wieprzowe600gramów
Wędzony boczek60gramów

1. 

Udo wieprzowe 600 g

Umyte mięso oczyszczamy z błon, kroimy na większe paski.

2. 

smalec 100 g  wędzony boczek 60 g  cebula 80 g  pieczarki 100 g

Cebulę i pieczarki kroimy. W głębszej patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy na nim kostki boczku i cebuli. Dodajemy posolone i popieprzone mięso i ciągle mieszając je opiekamy.

3. 

papryczka pepperoni 1 sztuka  leczo pasteryzowane 150 g  czosnek 3 szczypty  ketchup 2 łyżki  czarny pieprz mielony

Gdy mięso będzie prawie miękkie, dodajemy ostrą papryczkę, grzyby, zmiażdżony czosnek a na koniec leczo bez zalewy. Doprawiamy pieprzem i dogotowujemy mięso.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się