swiatwemnie.pl

Bałkański płomień

Coś dla miłośników pikantnych potraw.

 

Ilość porcji: 5

Czas przygotowania: 60 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

wieprzowe mięso (schab, łopatka,udo) 600 g

Umyte mięso oczyszczamy z błon, kroimy na większe paski.

2. 

smalec 100 g  wędzony boczek 60 g  cebula 80 g  pieczarki 100 g

Cebulę i pieczarki kroimy. W głębszej patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy na nim kostki boczku i cebuli. Dodajemy posolone i popieprzone mięso i ciągle mieszając je opiekamy.

3. 

papryczka pepperoni 1 sztuka  leczo pasteryzowane 150 g  czosnek 3 szczypty  ketchup 2 łyżki  czarny pieprz mielony

Gdy mięso będzie prawie miękkie, dodajemy ostrą papryczkę, grzyby, zmiażdżony czosnek a na koniec leczo bez zalewy. Doprawiamy pieprzem i dogotowujemy mięso.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się