PRZEPISY

Bałkański płomień

Bałkański płomień

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Coś dla miłośników pikantnych potraw.

przepis,fotoprzepis,Udo wieprzowe,smalec,wędzony boczek,leczo pasteryzowane,pieczarki,Wieprzowina,,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

5

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

Udo wieprzowe

600

1026

gramów

kcal

cebula

80

36

gramów

kcal

czarny pieprz mielony

0

??

kcal

czosnek

3

17

ząbki

kcal

ketchup

2

21

łyżki

kcal

leczo pasteryzowane

150

68

gramów

kcal

papryczka pepperoni

1

??

sztuka

kcal

pieczarki

100

16

gramów

kcal

smalec

100

897

gramów

kcal

wędzony boczek

60

335

gramów

kcal

 

Przepis

1. 

Udo wieprzowe 600 gramów

Umyte mięso oczyszczamy z błon, kroimy na większe paski.

Umyte mięso oczyszczamy z błon, kroimy na...

2. 

smalec 100 gramów  wędzony boczek 60 gramów  cebula 80 gramów  pieczarki 100 gramów

Cebulę i pieczarki kroimy. W głębszej patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy na nim kostki boczku i cebuli. Dodajemy posolone i popieprzone mięso i ciągle mieszając je opiekamy.

Cebulę i pieczarki kroimy. W głębszej patelni...

3. 

papryczka pepperoni 1 sztuka  leczo pasteryzowane 150 gramów  czosnek 3 ząbki  ketchup 2 łyżki  czarny pieprz mielony

Gdy mięso będzie prawie miękkie, dodajemy ostrą papryczkę, grzyby, zmiażdżony czosnek a na koniec leczo bez zalewy. Doprawiamy pieprzem i dogotowujemy mięso.

Gdy mięso będzie prawie miękkie, dodajemy...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się