Bałkański płomień

Coś dla miłośników pikantnych potraw.
przepis,fotoprzepis,Udo wieprzowe,smalec,wędzony boczek,leczo pasteryzowane,pieczarki,Wieprzowina,,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Wieprzowina
Składniki
Składniki
Udo wieprzowe | 600 1026 | gramów kcal | |
cebula | 80 36 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | 0 ?? | kcal | |
czosnek | 3 17 | ząbki kcal | |
ketchup | 2 21 | łyżki kcal | |
leczo pasteryzowane | 150 68 | gramów kcal | |
papryczka pepperoni | 1 ?? | sztuka kcal | |
pieczarki | 100 16 | gramów kcal | |
smalec | 100 897 | gramów kcal | |
wędzony boczek | 60 335 | gramów kcal |
Przepis

2.
smalec 100 gramów • wędzony boczek 60 gramów • cebula 80 gramów • pieczarki 100 gramów
Cebulę i pieczarki kroimy. W głębszej patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy na nim kostki boczku i cebuli. Dodajemy posolone i popieprzone mięso i ciągle mieszając je opiekamy.

3.
papryczka pepperoni 1 sztuka • leczo pasteryzowane 150 gramów • czosnek 3 ząbki • ketchup 2 łyżki • czarny pieprz mielony
Gdy mięso będzie prawie miękkie, dodajemy ostrą papryczkę, grzyby, zmiażdżony czosnek a na koniec leczo bez zalewy. Doprawiamy pieprzem i dogotowujemy mięso.

Smacznego!