Bałkański płomień

Coś dla miłośników pikantnych potraw.
przepis,fotoprzepis,Udo wieprzowe,smalec,wędzony boczek,leczo pasteryzowane,pieczarki,Wieprzowina,,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Wieprzowina
Składniki
Składniki
| Udo wieprzowe | 600 1026 | gramów kcal | |
| cebula | 80 36 | gramów kcal | |
| czarny pieprz mielony | 0 ?? | kcal | |
| czosnek | 3 17 | ząbki kcal | |
| ketchup | 2 21 | łyżki kcal | |
| leczo pasteryzowane | 150 68 | gramów kcal | |
| papryczka pepperoni | 1 ?? | sztuka kcal | |
| pieczarki | 100 16 | gramów kcal | |
| smalec | 100 897 | gramów kcal | |
| wędzony boczek | 60 335 | gramów kcal | 
Przepis

2.
smalec 100 gramów • wędzony boczek 60 gramów • cebula 80 gramów • pieczarki 100 gramów
Cebulę i pieczarki kroimy. W głębszej patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy na nim kostki boczku i cebuli. Dodajemy posolone i popieprzone mięso i ciągle mieszając je opiekamy.

3.
papryczka pepperoni 1 sztuka • leczo pasteryzowane 150 gramów • czosnek 3 ząbki • ketchup 2 łyżki • czarny pieprz mielony
Gdy mięso będzie prawie miękkie, dodajemy ostrą papryczkę, grzyby, zmiażdżony czosnek a na koniec leczo bez zalewy. Doprawiamy pieprzem i dogotowujemy mięso.

Smacznego!























