swiatwemnie.pl

Bałkański płomień

    

Coś dla miłośników pikantnych potraw.

Pichcił

Ilość porcji

5

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

 

Udo wieprzowe600gramów
cebula80gramów
czarny pieprz mielony-
czosnek3szczypty
ketchup2łyżki
leczo pasteryzowane150gramów
papryczka pepperoni1sztuka
pieczarki100gramów
smalec100gramów
wędzony boczek60gramów

1. 

Udo wieprzowe 600 gramów

Umyte mięso oczyszczamy z błon, kroimy na większe paski.

2. 

smalec 100 gramów  wędzony boczek 60 gramów  cebula 80 gramów  pieczarki 100 gramów

Cebulę i pieczarki kroimy. W głębszej patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy na nim kostki boczku i cebuli. Dodajemy posolone i popieprzone mięso i ciągle mieszając je opiekamy.

3. 

papryczka pepperoni 1 sztuka  leczo pasteryzowane 150 gramów  czosnek 3 szczypty  ketchup 2 łyżki  czarny pieprz mielony

Gdy mięso będzie prawie miękkie, dodajemy ostrą papryczkę, grzyby, zmiażdżony czosnek a na koniec leczo bez zalewy. Doprawiamy pieprzem i dogotowujemy mięso.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się