Bałkański płomień
![Bałkański płomień](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000570/img_pl_4x3/balkanski-plomien_00180.jpg)
Coś dla miłośników pikantnych potraw.
przepis,fotoprzepis,Udo wieprzowe,smalec,wędzony boczek,leczo pasteryzowane,pieczarki,Wieprzowina,,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Wieprzowina
Składniki
Składniki
Udo wieprzowe | 600 | gramów | |
cebula | 80 | gramów | |
czarny pieprz mielony | - | ||
czosnek | 3 | ząbki | |
ketchup | 2 | łyżki | |
leczo pasteryzowane | 150 | gramów | |
papryczka pepperoni | 1 | sztuka | |
pieczarki | 100 | gramów | |
smalec | 100 | gramów | |
wędzony boczek | 60 | gramów |
Przepis
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000570/small/nakrajane_bravcove_maso.jpg)
2.
smalec 100 gramów • wędzony boczek 60 gramów • cebula 80 gramów • pieczarki 100 gramów
Cebulę i pieczarki kroimy. W głębszej patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy na nim kostki boczku i cebuli. Dodajemy posolone i popieprzone mięso i ciągle mieszając je opiekamy.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000570/small/bravcove_maso_recept.jpg)
3.
papryczka pepperoni 1 sztuka • leczo pasteryzowane 150 gramów • czosnek 3 ząbki • ketchup 2 łyżki • czarny pieprz mielony
Gdy mięso będzie prawie miękkie, dodajemy ostrą papryczkę, grzyby, zmiażdżony czosnek a na koniec leczo bez zalewy. Doprawiamy pieprzem i dogotowujemy mięso.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000570/small/balkansky_plamen_0.jpg)
Smacznego!