Sojowa sałatka z warzywami

Smaczna strączkowa sałatka nadaje się do grillowanego lub pieczonego mięsa.
przepis,fotoprzepis,soja,papryka czerwona,zielona papryka,pomidory,Sałatki warzywne,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Sałatki warzywne
Składniki
Składniki
cebula | 150 66 | gramów kcal | |
chrzan w słoiku | 50 30 | gramów kcal | |
kminek | 1 17 | łyżeczka kcal | |
koper | 0 ?? | kcal | |
marchew | 120 54 | gramów kcal | |
ocet | 2 13 | łyżki kcal | |
oliwa | 6 792 | łyżek kcal | |
papryka czerwona | 200 58 | gramów kcal | |
pomidory | 200 50 | gramów kcal | |
soja | 350 1561 | gramów kcal | |
sól | 1.5 0 | łyżeczki kcal | |
zielona papryka | 100 20 | gramów kcal |
Przepis
1.
soja 350 gramów
Soję moczymy na noc w wodzie i na drugi dzień gotujemy do miękkości w słonej wodzie. Odcedzamy i odstawiamy do wystudzenia.

2.
papryka czerwona 200 gramów • zielona papryka 100 gramów • marchew 120 gramów
Paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy na cienkie paseczki. Marchewkę obieramy, myjemy i na cienko trzemy. Warzywa dodajemy do soi.



5.
chrzan w słoiku 50 gramów • kminek 1 łyżeczka • sól 1.5 łyżeczki • ocet 2 łyżki • oliwa 6 łyżek • koper
Na koniec dodajemy do sałatki chrzan, kminek, sól, olej, ocet (według smaku) i koperek (według smaku). Sałatkę odstawiamy do lodówki na 24 godziny. Od czasu do czasu mieszamy.

Smacznego!