swiatwemnie.pl

Sojowa sałatka z warzywami

    

Smaczna strączkowa sałatka nadaje się do grillowanego lub pieczonego mięsa.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

niska

 

 

cebula150gramów
chrzan w słoiku50gramów
kminek1łyżeczka
koper-
marchew120gramów
ocet2łyżki
oliwa6łyżek
papryka czerwona200gramów
pomidory200gramów
soja350gramów
sól1.5łyżeczki
zielona papryka100gramów

1. 

soja 350 gramów

Soję moczymy na noc w wodzie i na drugi dzień gotujemy do miękkości w słonej wodzie. Odcedzamy i odstawiamy do wystudzenia.

2. 

papryka czerwona 200 gramów  zielona papryka 100 gramów  marchew 120 gramów

Paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy na cienkie paseczki. Marchewkę obieramy, myjemy i na cienko trzemy. Warzywa dodajemy do soi.

3. 

cebula 150 gramów

Cebulę obieramy, kroimy na cienkie ósemki i rozdzielamy. Dodajemy do sałatki.

4. 

pomidory 200 gramów

Pomidory myjemy i kroimy na małe kawałki. Dodajemy do sałatki.

5. 

chrzan w słoiku 50 gramów  kminek 1 łyżeczka  sól 1.5 łyżeczki  ocet 2 łyżki  oliwa 6 łyżek  koper

Na koniec dodajemy do sałatki chrzan, kminek, sól, olej, ocet (według smaku) i koperek (według smaku). Sałatkę odstawiamy do lodówki na 24 godziny. Od czasu do czasu mieszamy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się