Pikantne jabłkowe chutney z kokosem
Przepis na jeden z wielu ulubionych chutney z indyjskiej kuchni. Podaje się jako doprawiany, gęsty sos do różnych dań w indyjskim menu.
przepis,fotoprzepis,jabłka,wiórki kokosowe,Sosy,Kuchnia indyjska,Sezonowe przepisy
Sosy
Kuchnia indyjska
Kategorie
Sosy Kuchnia indyjska Sezonowe przepisy Kuchnia azjatycka Sezon - Jabłka (zima) Sezon - Jabłka (jesień)
Składniki
Składniki
Czerwona soczewica ze szpinakiem przepis | - | ||
Indyjskie placki chlebowe Chapati przepis | - | ||
Porowa sałatka z jogurtem przepis | - | ||
Ryż Basmati - podstawowy przepis na przygotowanie przepis | - | ||
cukier trzcinowy | 80 | gramów | |
cynamon mielony | ½ | łyżeczki | |
jabłka | 300 | gramów | |
masło | 20 | gramów | |
mielona gałka muszkatołowa | ¼ | łyżeczki | |
mielony kardamon | ¼ | łyżeczki | |
nasiona kopru włoskiego | 1 | łyżeczka | |
przyprawa chili | ½ | łyżeczki | |
przyprawa mielona kolendra | ½ | łyżeczki | |
przyprawa rzymski kmin mielony - jeera | ½ | łyżeczki | |
sok pomarańczowy | 50 | mililitrów | |
wiórki kokosowe | 20 | gramów | |
Ćwikłowe kofty przepis | - |
Przepis
2.
masło 20 gramów • przyprawa mielona kolendra ½ łyżeczki • przyprawa rzymski kmin mielony - jeera ½ łyżeczki • nasiona kopru włoskiego 1 łyżeczka
W garnku rozgrzewamy masło, dodajemy przyprawy (fenkuł możemy zmielić),...
5.
cynamon mielony ½ łyżeczki • przyprawa chili ½ łyżeczki • mielona gałka muszkatołowa ¼ łyżeczki • mielony kardamon ¼ łyżeczki
...i dodajemy przyprawy.
7.
Ryż Basmati - podstawowy przepis na przygotowanie przepis • Czerwona soczewica ze szpinakiem przepis • Ćwikłowe kofty przepis • Porowa sałatka z jogurtem przepis • Indyjskie placki chlebowe Chapati przepis
Serwowanie w tradycyjnym indyjskim stylu.
Smacznego!