Pikantne jabłkowe chutney z kokosem

Przepis na jeden z wielu ulubionych chutney z indyjskiej kuchni. Podaje się jako doprawiany, gęsty sos do różnych dań w indyjskim menu.
przepis,fotoprzepis,jabłka,wiórki kokosowe,Sosy,Kuchnia indyjska
Sosy
Kuchnia indyjska
Kategorie
Sosy › Kuchnia indyjska › Sezon - Jabłka (jesień) › Sezon - Jabłka (zima) › Kuchnia azjatycka ›Składniki
Składniki
Czerwona soczewica ze szpinakiem przepis | 0 ?? | kcal | |
Indyjskie placki chlebowe Chapati przepis | 0 ?? | kcal | |
Porowa sałatka z jogurtem przepis | 0 ?? | kcal | |
Ryż Basmati - podstawowy przepis na przygotowanie przepis | 0 ?? | kcal | |
cukier trzcinowy | 80 317 | gramów kcal | |
cynamon mielony | ½ 7 | łyżeczki kcal | |
jabłka | 300 183 | gramów kcal | |
masło | 20 147 | gramów kcal | |
mielona gałka muszkatołowa | ¼ 7 | łyżeczki kcal | |
mielony kardamon | ¼ 5 | łyżeczki kcal | |
nasiona kopru włoskiego | 1 18 | łyżeczka kcal | |
przyprawa chili | ½ 8 | łyżeczki kcal | |
przyprawa mielona kolendra | ½ 8 | łyżeczki kcal | |
przyprawa rzymski kmin mielony - jeera | ½ 10 | łyżeczki kcal | |
sok pomarańczowy | 50 23 | mililitrów kcal | |
wiórki kokosowe | 20 139 | gramów kcal | |
Ćwikłowe kofty przepis | 0 ?? | kcal |
Przepis

2.
masło 20 gramów • przyprawa mielona kolendra ½ łyżeczki • przyprawa rzymski kmin mielony - jeera ½ łyżeczki • nasiona kopru włoskiego 1 łyżeczka
W garnku rozgrzewamy masło, dodajemy przyprawy (fenkuł możemy zmielić),...



5.
cynamon mielony ½ łyżeczki • przyprawa chili ½ łyżeczki • mielona gałka muszkatołowa ¼ łyżeczki • mielony kardamon ¼ łyżeczki
...i dodajemy przyprawy.


7.
Ryż Basmati - podstawowy przepis na przygotowanie przepis • Czerwona soczewica ze szpinakiem przepis • Ćwikłowe kofty przepis • Porowa sałatka z jogurtem przepis • Indyjskie placki chlebowe Chapati przepis
Serwowanie w tradycyjnym indyjskim stylu.

Smacznego!