PRZEPISY

Pikantne jabłkowe chutney z kokosem

Pikantne jabłkowe chutney z kokosem

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Przepis na jeden z wielu ulubionych chutney z indyjskiej kuchni. Podaje się jako doprawiany, gęsty sos do różnych dań w indyjskim menu.

przepis,fotoprzepis,jabłka,wiórki kokosowe,Sosy,Kuchnia indyjska

Sosy

Kuchnia indyjska

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

 

Przepis

1. 

jabłka 300 gramów

Jabłka obieramy i trzemy na cienkie plasterki.

Jabłka obieramy i trzemy na cienkie plasterki....

2. 

masło 20 gramów  przyprawa mielona kolendra ½ łyżeczki  przyprawa rzymski kmin mielony - jeera ½ łyżeczki  nasiona kopru włoskiego 1 łyżeczka

W garnku rozgrzewamy masło, dodajemy przyprawy (fenkuł możemy zmielić),...

W garnku rozgrzewamy masło, dodajemy przyprawy...

3. 

cukier trzcinowy 80 gramów

...jabłka i cukier. Mieszamy i dusimy do miękkości.

...jabłka i cukier. Mieszamy i dusimy do...

4. 

sok pomarańczowy 50 mililitrów

Wlewamy pomarańczowy sok...

Wlewamy pomarańczowy sok......

5. 

cynamon mielony ½ łyżeczki  przyprawa chili ½ łyżeczki  mielona gałka muszkatołowa ¼ łyżeczki  mielony kardamon ¼ łyżeczki

...i dodajemy przyprawy.

...i dodajemy przyprawy....

6. 

wiórki kokosowe 20 gramów

Na koniec dodajemy kokos.

Na koniec dodajemy kokos....

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się