Indycze udka na cebuli

Pieczone indycze mięso z dolnych części udek ze smaczną cebulką.Podajemy z pieczonymi ziemniakami.
przepis,fotoprzepis,udka z indyka,Indyk,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Indyk
Składniki
Składniki
| boczek przerośnięty | 100 640  | gramów kcal  | |
| cebula | 200 88  | gramów kcal  | |
| mielona czerwona papryka | 0 ??  | kcal  | |
| sól | 0 ??  | kcal  | |
| udka z indyka | 4 ??  | sztuki kcal  | |
| woda | 400 0  | mililitrów kcal  | 
Przepis
1.
cebula 200 gramów • boczek przerośnięty 100 gramów • udka z indyka 4 sztuki • sól • mielona czerwona papryka
Cebulę obieramy i kroimy na kółeczka. Boczek kroimy na grubsze paseczki. Indycze udka myjemy, solimy, smarujemy mieloną czerwoną papryką i ostrym nożem robimy w nich głębokie nacięcia. Do nacięć wkładamy paseczki boczku.

2.
woda 400 mililitrów
Udka wkładamy do brytfanny i bogato posypujemy cebulą. Udka potrząsamy by część cebuli dostała się też pod nie. Podlewamy wodą.

3.
Pieczemy przykryte na średnim topniu w nagrzanym piekarniku około 1,5 godziny. Mięso musi być zupełnie miękkie i lekko odchodzić od kości.

4.
Upieczone mięso oddzielamy od kości i podajemy.

Smacznego!























