swiatwemnie.pl

Indycze udka na cebuli

     

Pieczone indycze mięso z dolnych części udek ze smaczną cebulką.Podajemy z pieczonymi ziemniakami.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

1 h. 40 min.

Trudność

niska

 

 

boczek przerośnięty100gramów
cebula200gramów
mielona czerwona papryka0
sól0
udka z indyka4sztuki
woda400mililitrów

1. 

cebula 200 gramów  boczek przerośnięty 100 gramów  udka z indyka 4 sztuki  sól  mielona czerwona papryka

Cebulę obieramy i kroimy na kółeczka. Boczek kroimy na grubsze paseczki. Indycze udka myjemy, solimy, smarujemy mieloną czerwoną papryką i ostrym nożem robimy w nich głębokie nacięcia. Do nacięć wkładamy paseczki boczku.

2. 

woda 400 mililitrów

Udka wkładamy do brytfanny i bogato posypujemy cebulą. Udka potrząsamy by część cebuli dostała się też pod nie. Podlewamy wodą.

3. 

Pieczemy przykryte na średnim topniu w nagrzanym piekarniku około 1,5 godziny. Mięso musi być zupełnie miękkie i lekko odchodzić od kości.

4. 

Upieczone mięso oddzielamy od kości i podajemy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się