swiatwemnie.pl

Gruszkowe twarogowo-budyniowe pucharki

    

Szybka przekąska. Dla dorosłych podajemy polane jajecznym likierem.

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

 

 

1. 

mleko półtłuste 1,5% 500 mililitrów  cukier kryształ 40 gramów

Połowę mleka z cukrem doprowadzamy do wrzenia.

2. 

kakaowy budyń w proszku z mąką kokosową 90 gramów

Budyń w proszku mieszamy w drugiej połowie mleka.

3. 

Wlewamy do mleka i gotujemy gęsty budyń.

4. 

Pucharek (średnica około 9 cm, wysokość 9 cm) owijamy w ściereczkę, przechylamy i napełniamy gorącym budyniem.

5. 

Pucharki w przechylonej pozycji stabilizujemy i budyń zostawiamy do ostudzenia.

6. 

gruszka 180 gramów  twaróg mielony 250 gramów  cukier waniliowy 10 gramów  miód 10 gramów

Gruszkę myjemy, wykrawamy środek, kroimy i wkładamy do pojemnika na miksowanie. Dodajemy twaróg, cukier waniliowy i miód. Blenderem miksujemy.

7. 

Twarogowe nadzienie kładziemy łyżką na budyniu.

8. 

Zostawiamy do ostudzenia.

9. 

gruszka 180 gramów

Gruszkę myjemy, kroimy...

10. 

... i ozdabiamy pucharki.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się