swiatwemnie.pl

Sosy

 
Dynia na gęsto z duszonym wołowym mięsem

Dynia na gęsto z duszoną wołowiną jest bardzo uwielbiana. Przygotowaliśmy dla was ten klasyczny przepis ze smacznej młodej dynii, którą starliśmy razem z pestkami i z nowych delikatnie obranych nowych ziemniaków, aby z ziemniakach zostało jak najwięcej witamin.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Groch na gęsto z suszonego żółtego grochu

Groch na gęsto najlepiej smakuje z gotowanym wędzonym mięsem, posypany smażoną cebulką ze świeżym pachnącym chlebem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 10 min.

Trudność

niska

Nektarynkowy chutney

Nektarynkowy pikantny sos. Chutney podaje się zwykle w małej ilości do wegetariańskich dań. Szczególnie dobrze doprawi na przykład warzywne curry.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

średnia

Drobiowe serca na śmietanie

Przepis na proste ale smaczne drobiowe serduszka z marchewką i pieczarkami w śmietanowym sosie.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Biały fasolowy sos z parówką

Ulubiony sos z białej fasoli. Podajemy z upieczonymi na chrupiąco parówkami i chlebem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Niedźwiedzi czosnek z ziemniakami na gęsto

Prosty, śmietanowy sos z ulubionego niedźwiedziego czosnku i ziemniaków.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Potrawka Hokkaido

Przepis na łagodną potrawkę z dyni hokkaido. Pasuje do niej gotowane jajko, gotowane ziemniaki lub grillowana ryba.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Zasmażka z soczewicy i ziemniaków

Sos - zasmażka z soczewicy i ziemniaków.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Śmietanowy sos z boczniaka z ziemniakami

Delikatny sos z boczniaka, w którym się zakochacie.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Koperkowy sos

Po prostu wspaniały sos dla wszystkich miłośników pachnącego koperku. Podajemy z knedlem i jajkiem ugotowanym na twardo.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Sos serowo - ziemniaczany

Ciepły sos idealny do pieczonej albo grillowanej ryby bądź mięsa.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Groch ze śmietaną na gęsto

Ulubiony dodatek z żółtego suszonego grochu ze słodką śmietaną. Prawdziwy przysmak.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Sos z czerwonej soczewicy z kokosowym mlekiem

Przepis na rozgrzewający indyjski soczewicowy dal z kokosowym mlekiem (Coconut red lenthil dhal). Podajemy z ryżem, duszonymi warzywami, raitou, warzywnymi kotlecikami ... albo tylko z kromką chleba. Wymieniona ilość porcji zależy od kombinacji z innymi daniami.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

niska

Tofu sos do spaghetti

Doskonały wegański sos zainspirowany bolońską kuchnią.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Ziemniaki z koprem na gęsto

Smaczny letni dodatek. Dla nie wegetarian podajemy z duszoną wołowiną, lub dla wegetarian z jajkiem sadzonym.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Imbirowy sos

Doskonały sos do pieczonego, gotowanego, duszonego, parzonego ..... mięsa.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Sos pieczarkowy z knedlem

Pieczarkowy sos podawany z knedlem to doskonały, szybki, bezmięsny obiad.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Cukinia na gęsto z tofu

Według tego przepisu przygotujecie sobie delikatną i łagodną cukinię na gęsto z koprem i śmietaną. Na wierzch możecie dać jajko lub tofu.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Cukinia na gęsto z koperkiem

Klasyczny letni dodatek. Podajemy z gotowanymi ziemniakami, kotlecikami, albo z jajkiem sadzonym.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Potrawka z cukinii

Syta śmietanowa potrawka z cukinii z łagodną, kremową konsystencją, wyśmienita z dodatkiem gotowanych jaj.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

 

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się