swiatwemnie.pl

Sosy

 
Dynia na gęsto z duszonym wołowym mięsem

Dynia na gęsto z duszoną wołowiną jest bardzo uwielbiana. Przygotowaliśmy dla was ten klasyczny przepis ze smacznej młodej cukinii, którą starliśmy razem z pestkami i z nowych delikatnie obranych nowych ziemniaków, aby z ziemniakach zostało jak najwięcej witamin.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Chrzanowy sos Nowy przepis

Chrzanowy sos

Prosty i ulubiony sos, który klasycznie najbardziej smakuje z gotowanym wołowym mięsem i z knedlem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

średnia

Groch na gęsto z suszonego żółtego grochu

Groch na gęsto najlepiej smakuje z gotowanym wędzonym mięsem, posypany smażoną cebulką ze świeżym pachnącym chlebem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 10 min.

Trudność

niska

Śmietanowy sos z boczniaka z ziemniakami

Delikatny sos z boczniaka, w którym się zakochacie.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Biały fasolowy sos z parówką

Ulubiony sos z białej fasoli. Podajemy z upieczonymi na chrupiąco parówkami i chlebem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Czerwona soczewica ze szpinakiem

Soczewicowy dal ze szpinakiem (Palak Dal, Dal Palak), to wspaniały indyjski sos z drobnej soczewicy i świeżego szpinaku. Jest to doskonałe, syte i zdrowe danie. I choć indyjską kuchnię nie preferujecie, to to wam na pewno będzie smakować, wystarczy tylko spróbować.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Koperkowy sos

Po prostu wspaniały sos dla wszystkich miłośników pachnącego koperku. Podajemy z knedlem i jajkiem ugotowanym na twardo.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Pikantne jabłkowe chutney z kokosem

Przepis na jeden z wielu ulubionych chutney z indyjskiej kuchni. Podaje się jako doprawiany, gęsty sos do różnych dań w indyjskim menu.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Sos tatarski z kwaśnej śmietany

Lekki tatarski sos nadaje się do smażonych warzywnych dań.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Zasmażka z soczewicy i ziemniaków

Sos - zasmażka z soczewicy i ziemniaków.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Słodko kwaśny fasolowy sos z ziemniakami

Słodko kwaśny, mleczno - śmietanowy fasolowy sos jest bardzo smaczny z dobrymi mielonymi kotletami, kiełbaską albo jajkiem sadzonym. Klasycznie podajemy do niego świeży, miękki chleb. Przy przygotowywaniu 4 porcji użyjemy połowę przygotowanych składników.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Sos winogronowy na sposób średniowieczny

Smakowo ciekawy, gęsty sos. Jest bardzo dobrym nietradycyjnym dodatkiem, razem z tradycyjnymi lokszami, do pieczonej kaczki.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

średnia

Drobiowe serca na śmietanie

Przepis na proste ale smaczne drobiowe serduszka z marchewką i pieczarkami w śmietanowym sosie.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Dynia z ziemniakami i śmietaną na gęsto

Smaczny dodatek na gęsto, który da się jeść bez żadnych innych dodatków. Kto będzie miał mało może sobie dodać jajko sadzone, kotlecika lub zagryźć chlebem :)

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Potrawka Hokkaido

Przepis na łagodną potrawkę z dyni hokkaido. Pasuje do niej gotowane jajko, gotowane ziemniaki lub grillowana ryba.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Pikantny pomidorowy sos

Delikatnie pikantny sos z pomidorowego przecieru i pomidorów w puszce.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Groszek na gęsto z niedźwiedzim czosnkiem

Zdrowa i smaczna potrawa z suszonego żółtego groszku i niedźwiedziego czosnku. Przepis jest natchniony ulubionym indyjskim daniem Dal palak, w którym groszek jest połączony ze szpinakiem. Podajemy z ryżem basmati, dla nie wegetarian polecamy z golonką :)

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Dynia na gęsto z wołowymi kotletami

Ulubiony gęsty dodatek z letniej dyni i nowych ziemniaków, przygotowany z kwaśną śmietaną i podawany ze smacznymi wołowymi kotletami upieczonymi w piekarniku. Jeśli gotujecie dla czterech osób, gotujcie z połowy składników :) !

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Pomidorowy sos

Prosty pomidorowy sos z konserwowych pomidorów.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Kapusta włoska na gęsto z ziemniakami

Klasyczny przepis na przygotowanie kapusty włoskiej na gęsto z kuchni naszych mam.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się