Sos z tofu i boczniaka

Sos nadaje się na konsumpcję z makaronami. Bardzo smaczny jest również z parzonym knedlem.
przepis,fotoprzepis,boczniak ostrygowaty,ser biały tofu,słodka śmietana do gotowania,Sosy,Bezglutenowe
Sosy
Pichcił
Ilość porcji
6
Masa porcji
224 g
Energia porcji
429 kcal
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
średnia
Składniki
Składniki
boczniak ostrygowaty | 350 1183 | gramów kcal | |
cebula | 80 36 | gramów kcal | |
kminek mielony | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
mielona czerwona papryka | 2 32 | łyżeczki kcal | |
mąka kukurydziana | 30 107 | gramów kcal | |
olej słonecznikowy | 20 180 | mililitrów kcal | |
olej z pestek dyni | 2 244 | łyżki kcal | |
ser biały tofu | 360 303 | gramów kcal | |
sól | 1 0 | łyżeczka kcal | |
słodka śmietana do gotowania | 300 480 | mililitrów kcal | |
woda | 150 0 | mililitrów kcal |
Przepis


3.
kminek mielony ½ łyżeczki • sól 1 łyżeczka • mielona czerwona papryka 2 łyżeczki • woda 150 mililitrów
...dodajemy do cebuli, wsypujemy kminek, sól i paprykę. Mieszamy, podlewamy wodą i dusimy 10 minut w przykrytej patelni.


5.
słodka śmietana do gotowania 300 mililitrów • mąka kukurydziana 30 gramów
W śmietanie mieszamy mąkę kukurydzianą.

6.
Zawiesinę wlewamy do boczniaka z tofu i 5 minut gotujemy.


8.
Makaron gotujemy i polewamy go sosem, możemy podawać.

Smacznego!