swiatwemnie.pl

Sos z gotowanego wołowego mięsa

     

Ugotowaliście sobie wołową zupę lub rosół. Jeśli zostało wam niezjedzone gotowane mięso polecamy wam naprawdę wyśmienity sos z niego. Nadaje się do makaronów ale i do kluseczek, ziemniaków czy knedli.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:    

 

Czerwona cebula300gramów
Czosnek2ząbki
Makaron - spaghetti250gramów
Mięso wołowe przednie - gotowane250gramów
Olej słonecznikowy30mililitrów
Przecier pomidorowy350mililitrów
Tymianek½łyżeczki
Rosół wołowy100mililitrów

1. 

czerwona cebula 300 g  olej słonecznikowy 30 ml

Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.

2. 

mięso wołowe przednie - gotowane 250 g

Ugotowane wołowe mięso z zupy kroimy i w kuchennym robocie na drobno siekamy.

3. 

tymianek ½ łyżeczki

Dodajemy do cebuli i wsypujemy tymianek.

4. 

przecier pomidorowy 350 ml  Rosół wołowy przepis 100 ml

Wlewamy przecier, rosół i doprowadzamy do wrzenia.

5. 

czosnek 2 ząbki

Na koniec dodajemy obrany przeciśnięty czosnek.

6. 

makaron - spaghetti 250 g

Propozycja podania: Makaron gotujemy w słonej wodzie i odcedzamy.

7. 

Na talerz kładziemy porcję makaronu i dodajemy sos.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się