Sos z gotowanego wołowego mięsa
Ugotowaliście sobie wołową zupę lub rosół. Jeśli zostało wam niezjedzone gotowane mięso polecamy wam naprawdę wyśmienity sos z niego. Nadaje się do makaronów ale i do kluseczek, ziemniaków czy knedli.
przepis,fotoprzepis,mięso wołowe przednie - gotowane,tymianek,przecier pomidorowy,Rosół wołowy,Sosy,Bezlaktozowe
Sosy
Składniki
Składniki
Rosół wołowy przepis | 100 | mililitrów | |
czerwona cebula | 300 | gramów | |
czosnek | 2 | ząbki | |
makaron - spaghetti | 250 | gramów | |
mięso wołowe przednie - gotowane | 250 | gramów | |
olej słonecznikowy | 30 | mililitrów | |
przecier pomidorowy | 350 | mililitrów | |
tymianek | ½ | łyżeczki |
Przepis
1.
czerwona cebula 300 gramów • olej słonecznikowy 30 mililitrów
Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.
2.
mięso wołowe przednie - gotowane 250 gramów
Ugotowane wołowe mięso z zupy kroimy i w kuchennym robocie na drobno siekamy.
4.
przecier pomidorowy 350 mililitrów • Rosół wołowy przepis 100 mililitrów
Wlewamy przecier, rosół i doprowadzamy do wrzenia.
7.
Na talerz kładziemy porcję makaronu i dodajemy sos.
Smacznego!