Sos z gotowanego wołowego mięsa

Ugotowaliście sobie wołową zupę lub rosół. Jeśli zostało wam niezjedzone gotowane mięso polecamy wam naprawdę wyśmienity sos z niego. Nadaje się do makaronów ale i do kluseczek, ziemniaków czy knedli.
przepis,fotoprzepis,mięso wołowe przednie - gotowane,tymianek,przecier pomidorowy,Rosół wołowy,Sosy,Bezlaktozowe
Sosy
Składniki
Składniki
Rosół wołowy przepis | 100 ?? | mililitrów kcal | |
czerwona cebula | 300 120 | gramów kcal | |
czosnek | 2 11 | ząbki kcal | |
makaron - spaghetti | 250 908 | gramów kcal | |
mięso wołowe przednie - gotowane | 250 525 | gramów kcal | |
olej słonecznikowy | 30 270 | mililitrów kcal | |
przecier pomidorowy | 350 239 | mililitrów kcal | |
tymianek | ½ 3 | łyżeczki kcal |
Przepis
1.
czerwona cebula 300 gramów • olej słonecznikowy 30 mililitrów
Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.

2.
mięso wołowe przednie - gotowane 250 gramów
Ugotowane wołowe mięso z zupy kroimy i w kuchennym robocie na drobno siekamy.


4.
przecier pomidorowy 350 mililitrów • Rosół wołowy przepis 100 mililitrów
Wlewamy przecier, rosół i doprowadzamy do wrzenia.



7.
Na talerz kładziemy porcję makaronu i dodajemy sos.

Smacznego!