swiatwemnie.pl

Pikantny pomidorowy sos

    

Delikatnie pikantny sos z pomidorowego przecieru i pomidorów w puszce.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

Faszerowane wieprzowe bocheneczki przepis-
cebula suszona1łyżka
cukier kryształ1łyżka
ocet1łyżka
papryczka pepperoni1sztuka
pomidory w puszce400gramów
przecier pomidorowy500gramów
skrobia kukurydziana2łyżeczki
sól1.5łyżeczki
woda300mililitrów
woda2łyżki

1. 

papryczka pepperoni 1 sztuka  woda 300 mililitrów

Papryczkę gotujemy 15 minut w wodzie. Papryczkę wyciągamy.

2. 

przecier pomidorowy 500 gramów  sól 1.5 łyżeczki  cukier kryształ 1 łyżka

Dodajemy przecier pomidorowy, sól i cukier.

3. 

pomidory w puszce 400 gramów

Pomidory z puszki kroimy i razem z zalewą, w której były sterylizowane, dodajemy do sosu. Chwilkę gotujemy...

4. 

skrobia kukurydziana 2 łyżeczki  woda 2 łyżki

...i według potrzeby zagęszczamy odrobiną skrobi kukurydzianej rozmieszanej w wodzie.

5. 

cebula suszona 1 łyżka  ocet 1 łyżka

Na koniec dodajemy suszoną cebulę lub suszony szczypiorek. Doprawiamy octem.

6. 

Faszerowane wieprzowe bocheneczki przepis

Propozycja podania.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się