swiatwemnie.pl

Pikantny pomidorowy sos

     

Delikatnie pikantny sos z pomidorowego przecieru i pomidorów w puszce.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

stredná

 

Kategorie:   

 

 
 
Cebula suszona1łyżka
Cukier kryształ1łyżka
Ocet1łyżka
Papryczka pepperoni1sztuka
Pomidory w puszce400gramów
Przecier pomidorowy500gramów
Skrobia kukurydziana2łyżeczki
Sól1.5łyżeczki
Woda300mililitrów
Woda2łyżki
Faszerowane wieprzowe bocheneczki

1. 

papryczka pepperoni 1 sztuka  woda 300 ml

Papryczkę gotujemy 15 minut w wodzie. Papryczkę wyciągamy.

2. 

przecier pomidorowy 500 g  sól 1.5 łyżeczki  cukier kryształ 1 łyżka

Dodajemy przecier pomidorowy, sól i cukier.

3. 

pomidory w puszce 400 g

Pomidory z puszki kroimy i razem z zalewą, w której były sterylizowane, dodajemy do sosu. Chwilkę gotujemy...

4. 

skrobia kukurydziana 2 łyżeczki  woda 2 łyżki

...i według potrzeby zagęszczamy odrobiną skrobi kukurydzianej rozmieszanej w wodzie.

5. 

cebula suszona 1 łyżka  ocet 1 łyżka

Na koniec dodajemy suszoną cebulę lub suszony szczypiorek. Doprawiamy octem.

6. 

Faszerowane wieprzowe bocheneczki przepis

Propozycja podania.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się