Chrzanowy sos

Prosty i ulubiony sos, który klasycznie najbardziej smakuje z gotowanym wołowym mięsem i z knedlem.
przepis,fotoprzepis,chrzan świeży -korzeń,Sosy
Sosy
Kategorie
Sosy ›Składniki
Składniki
chrzan świeży -korzeń | 0 ?? | kcal | |
cukier kryształ | 1 21 | łyżeczka kcal | |
masło | 2 221 | łyżki kcal | |
mleko tłuste 3,5% | 1 640 | litr kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 1.5 79 | łyżki kcal | |
ocet | 1 3 | łyżeczka kcal | |
sól | 1.5 0 | łyżeczki kcal | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 250 778 | mililitrów kcal |
Przepis



4.
śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów • sól 1.5 łyżeczki • cukier kryształ 1 łyżeczka • ocet 1 łyżeczka • chrzan świeży -korzeń
Wlewamy śmietanę, dodajemy sól, troszkę cukru, ocet i chrzan według smaku. Chrzan możemy użyć świeży, albo nakładany.

Smacznego!