Gęsty dodatek z czerwonej soczewicy i niedźwiedzim czosnkiem
Smaczny strączkowy dodatek z ziemniakami i zdrowym niedźwiedzim czosnkiem. Inspirowane indyjską kuchnią.
przepis,fotoprzepis,ziemniaki,czerwona soczewica,czosnek niedźwiedzi,Sosy,Dania wegetariańskie
Sosy
Składniki
Składniki
Kapuściane trufle przepis | - | ||
Kotleciki przepis | - | ||
Kotleciki z czerwonej kapusty przepis | - | ||
czerwona soczewica | 150 | gramów | |
czosnek niedźwiedzi | 100 | gramów | |
kminek mielony | ½ | łyżeczki | |
mleko tłuste 3,5% | 250 | mililitrów | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 15 | gramów | |
sól | 1 | łyżeczka | |
woda | 600 | mililitrów | |
ziemniaki | 600 | gramów | |
Ćwikłowe kofty przepis | - |
Przepis
1.
ziemniaki 600 gramów • woda 600 mililitrów • czerwona soczewica 150 gramów • sól 1 łyżeczka • kminek mielony ½ łyżeczki
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w małą kosteczkę. Wkładamy do garnka, wlewamy wodę i dodajemy przepłukaną soczewicę. Wsypujemy sól, pieprz i kminek. Gotujemy do miękkości.


3.
mleko tłuste 3,5% 250 mililitrów • mąka chlebowa pszenna T750 15 gramów
Do ugotowanego sosu wlewamy mleko z rozmieszaną mąką. Zagotowujemy i dodajemy niedźwiedzi czosnek.

4.
Kapuściane trufle przepis • Ćwikłowe kofty przepis • Kotleciki z czerwonej kapusty przepis • Kotleciki przepis
Dodatek jest bardzo smaczny z warzywnymi lub z mięsnymi kotlecikami.

Smacznego!