Gęsty dodatek z czerwonej soczewicy i niedźwiedzim czosnkiem

Smaczny strączkowy dodatek z ziemniakami i zdrowym niedźwiedzim czosnkiem. Inspirowane indyjską kuchnią.
przepis,fotoprzepis,ziemniaki,czerwona soczewica,czosnek niedźwiedzi,Sosy,Dania wegetariańskie,Sezonowe przepisy
Sosy
Kategorie
Sosy › Dania wegetariańskie › Sezonowe przepisy › Sezon - Czosnek niedźwiedzi › Sezon - Ziemniaki ›Składniki
Składniki
Kapuściane trufle przepis | 0 ?? | kcal | |
Kotleciki przepis | 0 ?? | kcal | |
Kotleciki z czerwonej kapusty przepis | 0 ?? | kcal | |
czerwona soczewica | 150 501 | gramów kcal | |
czosnek niedźwiedzi | 100 19 | gramów kcal | |
kminek mielony | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
mleko tłuste 3,5% | 250 160 | mililitrów kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 15 53 | gramów kcal | |
sól | 1 0 | łyżeczka kcal | |
woda | 600 0 | mililitrów kcal | |
ziemniaki | 600 552 | gramów kcal | |
Ćwikłowe kofty przepis | 0 ?? | kcal |
Przepis
1.
ziemniaki 600 gramów • woda 600 mililitrów • czerwona soczewica 150 gramów • sól 1 łyżeczka • kminek mielony ½ łyżeczki
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w małą kosteczkę. Wkładamy do garnka, wlewamy wodę i dodajemy przepłukaną soczewicę. Wsypujemy sól, pieprz i kminek. Gotujemy do miękkości.


3.
mleko tłuste 3,5% 250 mililitrów • mąka chlebowa pszenna T750 15 gramów
Do ugotowanego sosu wlewamy mleko z rozmieszaną mąką. Zagotowujemy i dodajemy niedźwiedzi czosnek.

4.
Kapuściane trufle przepis • Ćwikłowe kofty przepis • Kotleciki z czerwonej kapusty przepis • Kotleciki przepis
Dodatek jest bardzo smaczny z warzywnymi lub z mięsnymi kotlecikami.

Smacznego!