PRZEPISY

Gęsty dodatek z czerwonej soczewicy i niedźwiedzim czosnkiem

Gęsty dodatek z czerwonej soczewicy i niedźwiedzim czosnkiem

Smaczny strączkowy dodatek z ziemniakami i zdrowym niedźwiedzim czosnkiem. Inspirowane indyjską kuchnią.

przepis,fotoprzepis,ziemniaki,czerwona soczewica,czosnek niedźwiedzi,Sosy,Dania wegetariańskie,Sezonowe przepisy

Sosy

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

Kapuściane trufle przepis-
Kotleciki przepis-
Kotleciki z czerwonej kapusty przepis-
czerwona soczewica150gramów
czosnek niedźwiedzi100gramów
kminek mielony½łyżeczki
mleko tłuste 3,5%250mililitrów
mąka chlebowa pszenna T75015gramów
sól1łyżeczka
woda600mililitrów
ziemniaki600gramów
Ćwikłowe kofty przepis-

 

Przepis

1. 

ziemniaki 600 gramów  woda 600 mililitrów  czerwona soczewica 150 gramów  sól 1 łyżeczka  kminek mielony ½ łyżeczki

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w małą kosteczkę. Wkładamy do garnka, wlewamy wodę i dodajemy przepłukaną soczewicę. Wsypujemy sól, pieprz i kminek. Gotujemy do miękkości.

2. 

czosnek niedźwiedzi 100 gramów

Niedźwiedzi czosnek myjemy i na drobno siekamy.

3. 

mleko tłuste 3,5% 250 mililitrów  mąka chlebowa pszenna T750 15 gramów

Do ugotowanego sosu wlewamy mleko z rozmieszaną mąką. Zagotowujemy i dodajemy niedźwiedzi czosnek.

4. 

Kapuściane trufle przepis  Ćwikłowe kofty przepis  Kotleciki z czerwonej kapusty przepis  Kotleciki przepis

Dodatek jest bardzo smaczny z warzywnymi lub z mięsnymi kotlecikami.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się