Śmietanowy sos z boczniaka z ziemniakami

Delikatny sos z boczniaka, w którym się zakochacie.
przepis,fotoprzepis,boczniak ostrygowaty,cebula,ziemniaki,śmietana do ubijania (30-33%),kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu),Sosy
Sosy
Składniki
Składniki
Delikatna nadziewana pieczeń przepis | 0 ?? | kcal | |
boczniak ostrygowaty | 700 2366 | gramów kcal | |
cebula | 150 66 | gramów kcal | |
kminek mielony | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) | 250 400 | gramów kcal | |
mielona czerwona papryka | 2 32 | łyżeczki kcal | |
mleko półtłuste 1,5% | 100 48 | mililitrów kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 40 139 | gramów kcal | |
olej rzepakowy | 30 270 | mililitrów kcal | |
woda | 500 0 | mililitrów kcal | |
ziemniaki | 500 460 | gramów kcal | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 250 778 | mililitrów kcal |
Przepis

2.
...i na drobno siekamy za pomocą kuchennego robota.

3.
cebula 150 gramów • olej rzepakowy 30 mililitrów
Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.




7.
mielona czerwona papryka 2 łyżeczki
i paprykę. Mieszamy i pod pokrywką gotujemy do miękkości ziemniaków (około 25 minut).

8.
śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów • kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 250 gramów • mleko półtłuste 1,5% 100 mililitrów • mąka chlebowa pszenna T750 40 gramów
Śmietany mieszamy z mąką i zawiesiną zalewamy sos, zagotowujemy i możemy podawać.

9. Propozycja podania
Delikatna nadziewana pieczeń przepis
Sos możemy podawać z mięsnymi kotlecikami, albo po prostu z kiełbasą i jajkiem sadzonym.

Smacznego!