Nektarynkowy chutney

Nektarynkowy pikantny sos. Chutney podaje się zwykle w małej ilości do wegetariańskich dań. Szczególnie dobrze doprawi na przykład warzywne curry.
przepis,fotoprzepis,nektarynki,pieprz biały mielony,przyprawa chili,Sosy,Kuchnia indyjska,Bezglutenowe
Sosy
Kuchnia indyjska
Składniki
Składniki
Ananasowy sos z jogurtem przepis | 0 ?? | kcal | |
Ryż Basmati - podstawowy przepis na przygotowanie przepis | 0 ?? | kcal | |
Warzywne curry przepis | 0 ?? | kcal | |
cukier trzcinowy | 1 40 | łyżka kcal | |
cytryna | 0 ?? | kcal | |
korzeń imbiru | 10 3 | gramów kcal | |
nektarynki | 350 126 | gramów kcal | |
pieprz biały mielony | ¼ 4 | łyżeczki kcal | |
przyprawa chili | ¼ 4 | łyżeczki kcal |
Przepis

2.
korzeń imbiru 10 gramów • cukier trzcinowy 1 łyżka • pieprz biały mielony ¼ łyżeczki • przyprawa chili ¼ łyżeczki
Dodajemy obrany starty imbir, cukier i przyprawy.

3.
Rozgotowujemy i odstawiamy na chwilę do odparowania, aż sos zgęstnieje.


5.
Wkładamy do lodówki w zamkniętym słoiku z wieczkiem.

6. Propozycja podania
Warzywne curry przepis • Ryż Basmati - podstawowy przepis na przygotowanie przepis • Ananasowy sos z jogurtem przepis

Smacznego!