PRZEPISY

Nektarynkowy chutney

Nektarynkowy chutney

Nektarynkowy pikantny sos. Chutney podaje się zwykle w małej ilości do wegetariańskich dań. Szczególnie dobrze doprawi na przykład warzywne curry.

przepis,fotoprzepis,nektarynki,pieprz biały mielony,przyprawa chili,Sosy,Kuchnia indyjska,Bezglutenowe

Sosy

Kuchnia indyjska

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

Ananasowy sos z jogurtem przepis-
Ryż Basmati - podstawowy przepis na przygotowanie przepis-
Warzywne curry przepis-
cukier trzcinowy1łyżka
cytryna-
korzeń imbiru10gramów
nektarynki350gramów
pieprz biały mielony¼łyżeczki
przyprawa chili¼łyżeczki

 

Przepis

1. 

nektarynki 350 gramów

Nektarynki myjemy i kroimy na drobno.

2. 

korzeń imbiru 10 gramów  cukier trzcinowy 1 łyżka  pieprz biały mielony ¼ łyżeczki  przyprawa chili ¼ łyżeczki

Dodajemy obrany starty imbir, cukier i przyprawy.

3. 

Rozgotowujemy i odstawiamy na chwilę do odparowania, aż sos zgęstnieje.

4. 

cytryna

Wlewamy sok z jednej cytryny.

5. 

Wkładamy do lodówki w zamkniętym słoiku z wieczkiem.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie