swiatwemnie.pl

Nektarynkowy chutney

     

Nektarynkowy pikantny sos. Chutney podaje się zwykle w małej ilości do wegetariańskich dań. Szczególnie dobrze doprawi na przykład warzywne curry.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

stredná

 

 

 
 

1. 

nektarynki 350 g

Nektarynki myjemy i kroimy na drobno.

2. 

korzeń imbiru 10 g  cukier trzcinowy 1 łyżka  pieprz biały mielony ¼ łyżeczki  przyprawa chili ¼ łyżeczki

Dodajemy obrany starty imbir, cukier i przyprawy.

3. 

Rozgotowujemy i odstawiamy na chwilę do odparowania, aż sos zgęstnieje.

4. 

cytryna

Wlewamy sok z jednej cytryny.

5. 

Wkładamy do lodówki w zamkniętym słoiku z wieczkiem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się