PRZEPISY

Patison na gęsto

Patison na gęsto

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Doskonały przepis na przygotowanie lekkiego i bardzo smacznego patisona na gęsto. Serwujemy go z chrupiącą smażoną cebulką i jajkiem.

przepis,fotoprzepis,patison,śmietana do ubijania (30-33%),koper,jajka kurze,Sosy,Sezonowe przepisy

Sosy

Pichcił

Ilość porcji

2

Masa porcji

716 g

Energia porcji

838 kcal

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

cebula

300

132

gramów

kcal

jajka kurze

2

176

sztuki

kcal

koper

½

1

łyżeczki

kcal

masło

20

147

gramów

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

1

53

łyżka

kcal

olej słonecznikowy

2

270

łyżki

kcal

patison

600

120

gramów

kcal

sól

½

0

łyżeczki

kcal

woda

1

0

decylitr

kcal

śmietana do ubijania (30-33%)

250

778

mililitrów

kcal

 

Przepis

1. 

masło 20 gramów  cebula 200 gramów

Cebulę obieramy i kroimy na drobno. Smażymy na odrobinie masła w garnku.

Cebulę obieramy i kroimy na drobno. Smażymy na...

2. 

patison 600 gramów  woda 1 decylitr  sól ½ łyżeczki  koper ½ łyżeczki

Patison obieramy i trzemy na drobno. Dodajemy do garnka. Chwilkę smażymy, dodajemy sól i koper. Wlewamy wodę i dusimy pod pokrywką około 20 minut.

Patison obieramy i trzemy na drobno. Dodajemy do...

3. 

śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów  mąka chlebowa pszenna T750 1 łyżka

Mąkę dobrze mieszamy w śmietanie, tak aby nie było grudek.

Mąkę dobrze mieszamy w śmietanie, tak aby nie...

4. 

Śmietanę z mąką wlewamy do garnka i gotujemy jeszcze 10 minut często mieszając.

Śmietanę z mąką wlewamy do garnka i gotujemy...

5. 

olej słonecznikowy 2 łyżki  cebula 100 gramów  jajka kurze 2 sztuki

Cebulę kroimy na półksiężyce i smażymy na oleju na chrupiąco. Patisona serwujemy z cebulką i na twardo ugotowanym jajkiem.

Cebulę kroimy na półksiężyce i smażymy na...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się