swiatwemnie.pl

Tofu sos do spaghetti

     

Doskonały wegański sos zainspirowany bolońską kuchnią.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

Cebula80gramów
Czosnek2ząbki
Marchew180gramów
Oliwa25mililitrów
Pikantny sos chili1łyżeczka
Przecier pomidorowy1litr
Seler180gramów
Ser biały tofu180gramów
Sól1.5łyżeczki

1. 

cebula 80 g  oliwa 25 ml

Cebulę obieramy, kroimy i smażymy na oleju.

2. 

seler 180 g  marchew 180 g

Seler i marchewkę obieramy, myjemy i na grubo trzemy. Dodajemy do cebuli.

3. 

sól 1.5 łyżeczki  pikantny sos chili 1 łyżeczka

Solimy i 5 minut często mieszając smażymy. Doprawiamy sosem chili...

4. 

ser biały tofu 180 g

...i dodajemy na grubo starte tofu. Mieszamy i 5 minut razem gotujemy.

5. 

przecier pomidorowy 1 litr  czosnek 2 ząbki

Wlewamy przecier, dodajemy cukier i 10 minut gotujemy. Doprawiamy przeciśniętym czosnkiem.

6. 

Sosem polewamy porcję makaronu i podajemy. Sos możemy podawać również z parzonym knedlem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się