Tofu sos do spaghetti

Doskonały wegański sos zainspirowany bolońską kuchnią.
przepis,fotoprzepis,seler,marchew,ser biały tofu,przecier pomidorowy,Sosy,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Sosy
Pichcił
Ilość porcji
4
Masa porcji
418 g
Energia porcji
319 kcal
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
średnia
Składniki
Składniki
cebula | 80 36 | gramów kcal | |
czosnek | 2 11 | ząbki kcal | |
marchew | 180 81 | gramów kcal | |
oliwa | 25 220 | mililitrów kcal | |
pikantny sos chili | 1 5 | łyżeczka kcal | |
przecier pomidorowy | 1 680 | litr kcal | |
seler | 180 90 | gramów kcal | |
ser biały tofu | 180 152 | gramów kcal | |
sól | 1.5 0 | łyżeczki kcal |
Przepis
2.
seler 180 gramów • marchew 180 gramów
Seler i marchewkę obieramy, myjemy i na grubo trzemy. Dodajemy do cebuli.

3.
sól 1.5 łyżeczki • pikantny sos chili 1 łyżeczka
Solimy i 5 minut często mieszając smażymy. Doprawiamy sosem chili...


5.
przecier pomidorowy 1 litr • czosnek 2 ząbki
Wlewamy przecier, dodajemy cukier i 10 minut gotujemy. Doprawiamy przeciśniętym czosnkiem.

6.
Sosem polewamy porcję makaronu i podajemy. Sos możemy podawać również z parzonym knedlem.

Smacznego!