PRZEPISY

Tofu sos do spaghetti

Tofu sos do spaghetti

Doskonały wegański sos zainspirowany bolońską kuchnią.

przepis,fotoprzepis,seler,marchew,ser biały tofu,przecier pomidorowy,Sosy,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Sosy

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cebula80gramów
czosnek2ząbki
marchew180gramów
oliwa25mililitrów
pikantny sos chili1łyżeczka
przecier pomidorowy1litr
seler180gramów
ser biały tofu180gramów
sól1.5łyżeczki

 

Przepis

1. 

cebula 80 gramów  oliwa 25 mililitrów

Cebulę obieramy, kroimy i smażymy na oleju.

2. 

seler 180 gramów  marchew 180 gramów

Seler i marchewkę obieramy, myjemy i na grubo trzemy. Dodajemy do cebuli.

3. 

sól 1.5 łyżeczki  pikantny sos chili 1 łyżeczka

Solimy i 5 minut często mieszając smażymy. Doprawiamy sosem chili...

4. 

ser biały tofu 180 gramów

...i dodajemy na grubo starte tofu. Mieszamy i 5 minut razem gotujemy.

5. 

przecier pomidorowy 1 litr  czosnek 2 ząbki

Wlewamy przecier, dodajemy cukier i 10 minut gotujemy. Doprawiamy przeciśniętym czosnkiem.

6. 

Sosem polewamy porcję makaronu i podajemy. Sos możemy podawać również z parzonym knedlem.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie