swiatwemnie.pl

Sezonowe przepisy

 
Indycza rolada ze szpinakiem i jajecznicą

Bardzo smaczna mięsna rolada, która zwróci uwagę swoim kolorem i będzie się wyróżniać na waszym wielkanocnym stole.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 10 min.

Trudność

średnia

Wołowa rolada ze szpinakiem

Nie tylko wspaniały wielkanocny poczęstunek przy podawaniu na zimno, ale i smaczny obiad lub kolacja przy podawaniu na ciepło.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Amerykański Coleslaw z czerwonej kapusty

Ulubiona warzywna surówka ze zdrowej czerwonej kapusty i warzyw.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Langosze z niedźwiedzim czosnkiem

Zielone wiosenne langosze pełne witamin.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Pieczone wieprzowe mięso na cebuli z marchewką

Delikatne, pieczone wieprzowe udo nadziewane wędzonym boczkiem. Polecamy podawać z duszonymi ziemniakami i kiszonym ogórkiem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Ziemniaczany placek z cebulą i niedźwiedzim czosnkiem

Duży ziemniaczany placek na blasze z płatkami owsianymi i siemieniem lnianym, doprawiony smażoną cebulą i niedźwiedzim czosnkiem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Pesto z niedźwiedziego czosnku

200 g wspaniałej, gęstej, pikantnej pasty. Pesto z niedźwiedziego czosnku jest pełne witamin a w lodówce po zalaniu odrobiną oliwy z oliwek, wytrzyma nawet kilka miesięcy. Doskonałe jest jako dodatek do makaronów, sałatek lub możecie je dodawać do różnych dań według smaku.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

Wołowe kostki w śmietanowym sosie z marchewką

Mięciutkie wołowe mięso w delikatnym sosie, podawane z parzonym knedlem. Tego musicie wypróbować!

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Tzatziki Nowy przepis

Tzatziki

Tzatziki to ulubiony grecki dip, albo również surówka. Często podaje się jako przystawkę, ale i jako dodatek do greckich dań na przykład do souvlaki albo gyrosa.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Bryndzowe nadziewane kanapeczki

Wyśmienita przekąska oraz przystawka na uroczystość i święta. Podajemy z ulubioną sałatką, do szwedzkiego stołu i konsumujemy sztućcami.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Szpinakowo bryndzowe przekąski

Wspaniałe słone przekąski, doskonałe na stół byle kiedy i nie tylko jako przekąska podczas wielkanocnych świąt.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

Ogórkowo pomidorowa sałatka ze śmietaną

Orzeźwiająca letnia sałatka z ulubionych warzyw.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Ćwikła z serem Feta

Przepis na doskonałe zapiekane buraczki ćwikłowe z serem Feta i orzechami. Możemy podawać jako dodatek do dania, albo jako lekka kolacja z kawałkiem pieczywa lub ze świeżym warzywami.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Kremowe truskawkowe ciasto z twarogiem

Wspaniale delikatne i soczyste ciasto, pełne truskawek i ulubionego kremu z twarogu.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 15 min.

Trudność

wysoka

Marchwiowo - groszkowa zupa

Szybka, prosta zupka ze smacznymi kluseczkami z kaszy manny dla dzieci i dorosłych.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Cukinia w bazyliowym cieście

Proste i ciekawe wegetariańskie danie z cukinii.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

Trudność

niska

Cukinia z jajkiem

Smaczna jajecznica z cukinią doskonale nadająca się na lekką letnią kolację.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

Zupa z leśnego grzyba siedzunia sosnowego

Siedzuń albo szmaciak gałęzisty jest doskonałym jadalnym grzybem. Oferujemy wam przepis na zupę z niego. Jest doskonała.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Surówka z buraczków ćwikłowych

Zdrowa surówka z buraczków do dobrego obiadu.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

Ćwikłowa sałatka z jogurtem i migdałami

Smaczna ćwikłowa raita (Beetroot raita, Chukander) jest ulubionym dodatkiem do pikantnych indyjskich dań. Ma delikatny słodko-kwaśny smak i nadaje się też jako osobne danie na dietetyczną kolację.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 15 min.

Trudność

niska

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się