swiatwemnie.pl

Sezonowe przepisy

 

Topór kata Nowy przepis

Topór kata

Mało kto odmówi kombinacji smażonego wieprzowego mięsa, cebuli, papryki, ogórka konserwowego i keczupu. Aby był topór kata naprawdę ostry, trzeba mu ten topór naostrzyć pikantną papryką.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

Ziemniaczane kulki faszerowane wędzonym mięsem

Ulubione ziemniaczane knedliki faszerowane wędzonym mięsem, podajemy ze smażoną cebulką i kwaśną kiszoną kapustą.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Marchewkowe ciasto z twarogiem

Wspaniałe marchewkowe kawałki ze smacznym twarogowym kremem.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Drożdżowe sakiewki z serem feta i porem

Wspaniałe słone przekąski.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Placki z ziemniaczanego ciasta z brokułem

Wspaniałe placki, wypełnione brokułowo - serowym farszem, usmażone na oleju na patelni.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Kurczak Cacciatore Nowy przepis

Kurczak Cacciatore

Włoski przepis na kurczaka Cacciatore w sosie z ziołami, papryką, pomidorami i czarnymi oliwkami. Jako dodatek doskonale nadadzą się spaghetti lub ryż.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Pieczone warzywne kuleczki

Wspaniałe warzywne kuleczki podajemy z ulubionym dodatkiem. Polecamy pieczone ziemniaki, sos tatarski albo ryż, ziemniaczane puree, strączkowy dodatek na ciepło... macie tego dużo do wyboru!

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Czosnkowe trójkąciki

Mięciutkie, czosnkowo serowe przekąski. Do zimnego piwka jak stworzone.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Kotleciki z czerwonej kapusty

Wspaniałe kapuściane kotleciki inspirowane indyjską kuchnią. Podajemy z warzywami na gęsto, ryżem lub chlebem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Gęsty dodatek z czerwonej soczewicy i niedźwiedzim czosnkiem

Smaczny strączkowy dodatek z ziemniakami i zdrowym niedźwiedzim czosnkiem. Inspirowane indyjską kuchnią.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Pieczona kapusta jako dodatek do dań

Doskonała pieczona kapusta jest niezwykle doskonałym dodatkiem do pieczonego mięsa. Jest również smacznym wegańskim pokarmem. Zdecydowanie wam będzie smakować!

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

Cielęca zupa Nowy przepis

Cielęca zupa

Wspaniała, lekka gulaszowa zupa z delikatnego cielęcego mięsa.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 15 min.

Trudność

średnia

Wołowa rolada z marchewką

Wspaniała, mało tłusta wołowa rolada wypełniona marchewką. Podajemy z ziemniaczanymi dodatkami, lub z ulubionym dodatkiem na gęsto.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 50 min.

Trudność

średnia

Selerowo marchewkowa surówka z serem

Wspaniała warzywna surówka z serem i odrobiną tatarskiego sosu. Posmakujcie sobie!

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Marchewkowe risotto Nowy przepis

Marchewkowe risotto

Proste i smaczne danie z kilku prostych składników o delikatnie kremowej konsystencji doprawione słono-kwaśnymi kaparami. Zamiast kapar można użyć na przykład zielone oliwki, albo na drobno pokrojone kiszone ogórki.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

Fasolowo ziemniaczane placki z bazylią

Ulubione ziemniaczane placki, wzbogacone fasolą i bazylią. Z pewnością będą wam smakować!

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Sałatka z białej kapusty

Ulubiona sałatka z białą kapustą i majonezem. Jest to bardzo dobry przepis na jedną z jej wersji. Podajemy jako surówkę do potraw z mięsem. Docenią ją wszyscy uczestnicy imprezy, kiedy dołączymy ją do zimnych bufetów.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Jajecznica ze śmietaną

Przepis na delikatną jajecznicę na maśle ze śmietaną.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

Kluski z kiszoną kapustą

Kluski z ziemniaczanego ciasta przygotowane z kiszoną kapustą i pieczonym boczkiem.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Kalafior po mandżursku

Przepis na doskonałe indyjsko-chińskie danie z kalafiora, w delikatnie pikantnym sosie (Gobi manchurian). Bardzo smakuje również dzieciom. Jeśli gotujecie tylko dla dorosłych, nie szczędźcie sobie w przyprawianiu pikantnej pasty, albo ostrej papryczki.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

wysoka

 

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się