Rolada Stefana

Tradycyjne słowackie główne danie nadające się jako poczęstunek dla całej rodziny podczas świąt.
przepis,fotoprzepis,wieprzowe mięso mielone,jajka kurze,jajka kurze,Wieprzowina
Wieprzowina
Kategorie
Wieprzowina ›Składniki
Składniki
bułka tarta | 0 ?? | kcal | |
cebula | 2 ?? | sztuki kcal | |
czarny pieprz cały | 0 ?? | kcal | |
czosnek | 4 22 | ząbki kcal | |
jajka kurze | 5 440 | sztuk kcal | |
majeranek | 0 ?? | kcal | |
masło | 125 918 | gramów kcal | |
olej słonecznikowy | 0 ?? | kcal | |
parówki drobiowe | 4 ?? | sztuki kcal | |
przyprawa warzywna | 0 ?? | kcal | |
sól | 0 ?? | kcal | |
wieprzowe mięso mielone | 1500 3900 | gramów kcal |
Przepis
1.
cebula 2 sztuki • olej słonecznikowy • wieprzowe mięso mielone 1500 gramów • jajka kurze 2 sztuki • czosnek 4 ząbki • sól • majeranek • czarny pieprz cały
Cebulę szklimy na oleju. Dodajemy mięso i resztę składników.

2. Farsz do rolady
jajka kurze 3 sztuki • przyprawa warzywna
Smażymy omlet z przygotowanych jajek. Obieramy parówki.

3.
Mięsną masę rozdzielamy na 4 równe części, które formujemy na takie same części jak na zdjęciu.

4.
parówki drobiowe 4 sztuki • bułka tarta
Dwie takie części dajemy na deskę posypaną bułką tartą i kładziemy omlet z parówkami tak jak na zdjęciu. Z pozostałych dwóch części odbieramy i przykrywamy przygotowane części formując przy tym bochenki.

5.
masło 125 gramów
Bochenki obtaczamy w bułce tartej i wyrabiamy formę jak na zdjęciu. Wkładamy do brytfanny wyłożonej masłem.

6.
Rolady pieczemy w temperaturze 200°C przez godzinę i pół, podczas pieczenia dolewamy wody, aby rolady nie przypaliły się i nie popękały.

Smacznego!