Ćwikłowe kluseczki
W smaku ciekawe, delikatnie słodkie kluseczki.
przepis,fotoprzepis,burak ćwikłowy,kasza manna,Makarony,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy
Makarony
Składniki
Składniki
burak ćwikłowy | 150 | gramów | |
jajka kurze | 1 | sztuka | |
kasza manna | 100 | gramów | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 20 | gramów | |
sól | - | ||
woda | - |
Przepis

2.
Po ostudzeniu obieramy i na drobno (na puree) trzemy.


4.
kasza manna 100 gramów • mąka chlebowa pszenna T750 20 gramów
Dodajemy kaszę i mąkę. Wyrabiamy średnio gęste ciasto.

6.
Kluseczki gotujemy 8 minut. Potem je odcedzamy i przepłukujemy zimną wodą.

7. Propozycja podania
Kluseczki są bardzo smaczne w kremowych zupach, albo możemy je podawać jako główne danie polane serowym sosem.

Smacznego!