Ćwikłowe kluseczki
W smaku ciekawe, delikatnie słodkie kluseczki.
przepis,fotoprzepis,burak ćwikłowy,kasza manna,Makarony,Bezlaktozowe
Makarony
Składniki
Składniki
burak ćwikłowy | 150 | gramów | |
jajka kurze | 1 | sztuka | |
kasza manna | 100 | gramów | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 20 | gramów | |
sól | - | ||
woda | - |
Przepis
2.
Po ostudzeniu obieramy i na drobno (na puree) trzemy.
4.
kasza manna 100 gramów • mąka chlebowa pszenna T750 20 gramów
Dodajemy kaszę i mąkę. Wyrabiamy średnio gęste ciasto.
6.
Kluseczki gotujemy 8 minut. Potem je odcedzamy i przepłukujemy zimną wodą.
7. Propozycja podania
Kluseczki są bardzo smaczne w kremowych zupach, albo możemy je podawać jako główne danie polane serowym sosem.
Smacznego!