PRZEPISY

Kasztanowa rolada

Kasztanowa rolada

Nie pieczona rolada z gotowanym paryskim nadzieniem. Zawiera alkohol dlatego odpowiednia jest tylko dla dorosłych.

przepis,fotoprzepis,orzechy włoskie,rum,kasztanowe puree,Rolady,Bez pieczenia,Bezglutenowe

Rolady

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

wysoka

 

Składniki

Składniki

cukier kryształ80gramów
cukier puder20gramów
jajka kurze2sztuki
kakao proszek30gramów
kasztanowe puree750gramów
masło300gramów
orzechy włoskie100gramów
rum100mililitrów

 

Przepis

1. Krem

jajka kurze 2 sztuki  cukier kryształ 80 gramów  kakao proszek 30 gramów

Nad parą ubijamy jajka, cukier i kakao. Odstawiamy do wystudzenia do temperatury pokojowej.

2. 

masło 200 gramów  cukier puder 20 gramów

Masło zostawiamy do zmiękczenia i mieszamy je z cukrem.

3. 

Masło dodajemy do kremu i elektrycznym mikserem go ubijamy.

4. Kasztanowe ciasto

orzechy włoskie 100 gramów  masło 100 gramów

Orzechy mielimy i mieszamy je z masłem.

5. 

rum 100 mililitrów

Dodajemy rum.

6. 

kasztanowe puree 750 gramów

Dodajemy rozmrożone kostki kasztanowego puree.

7. Rolada

Blachę wykładamy podwójnie folią aluminiową. Na foli rozcieramy kasztanowe ciasto.

8. 

Na cieście rozsmarowujemy paryski krem.

9. 

Nasmarowaną folię wyciągamy z blachy na stolnicę. Z pomocą foli roladę zawijamy.

10. 

Zawiniętą roladę przesuwamy na deskę i wkładamy na 24 godziny do lodówki.

11. 

Ze stężonej rolady usuwamy folię. Kroimy porcje o grubości około 0,5-1 cm. Przechowujemy w chłodnym miejscu.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie