Piersi z kurczaka faszerowane mozzarellą i bazylią

Prosty sposób na przygotowanie smacznego i cieszącego oko dania ze składników, które każdy zna i używa. To wspaniały wybór zarówno na romantyczną kolację, jak i rodzinny obiad.
przepis,fotoprzepis,papryka czerwona,bazylia,ser Mozzarella,piersi z kurczaka,Kurczak,Kuchnia włoska,Bezglutenowe
Kurczak
Kuchnia włoska
Składniki
Składniki
bazylia | 1 ?? | listek kcal | |
czosnek | 2 11 | ząbki kcal | |
oliwa | 20 176 | mililitrów kcal | |
papryka czerwona | ½ ?? | sztuki kcal | |
pieprz biały mielony | 0 ?? | kcal | |
piersi z kurczaka | 600 660 | gramów kcal | |
przyprawa do grilla | 0 ?? | kcal | |
ser Mozzarella | 60 147 | gramów kcal | |
sól | 0 ?? | kcal |
Przepis
1. Przygotowanie farszu
papryka czerwona ½ sztuki • bazylia 1 listek • czosnek 2 ząbki • ser Mozzarella 60 gramów
Paprykę myjemy, obieramy i kroimy na małe kosteczki. Bazylię myjemy i również na drobno kroimy. Czosnek obieramy i rozgniatamy. Mozzarellę odstawiamy do odcieczenia i kroimy na małe kostki.


3. Faszerujemy
piersi z kurczaka 600 gramów • oliwa 20 mililitrów • sól • przyprawa do grilla
Piersi z kurczaka kroimy podłużnie, aby uformować woreczki. Faszerujemy nadzieniem i spinamy wykałaczkami. Mięso z zewnątrz solimy i doprawiamy. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony przez około 6 minut.

Smacznego!