PRZEPISY

Piersi z kurczaka faszerowane mozzarellą i bazylią

Piersi z kurczaka faszerowane mozzarellą i bazylią

Prosty sposób na przygotowanie smacznego i cieszącego oko dania ze składników, które każdy zna i używa. To wspaniały wybór zarówno na romantyczną kolację, jak i rodzinny obiad.

przepis,fotoprzepis,papryka czerwona,bazylia,ser Mozzarella,piersi z kurczaka,Kurczak,Kuchnia włoska,Bezglutenowe

Kurczak

Kuchnia włoska

Pichcił

Ilość porcji

5

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

bazylia1listek
czosnek2ząbki
oliwa20mililitrów
papryka czerwona½sztuki
pieprz biały mielony-
piersi z kurczaka600gramów
przyprawa do grilla-
ser Mozzarella60gramów
sól0

 

Przepis

1. Przygotowanie farszu

papryka czerwona ½ sztuki  bazylia 1 listek  czosnek 2 ząbki  ser Mozzarella 60 gramów

Paprykę myjemy, obieramy i kroimy na małe kosteczki. Bazylię myjemy i również na drobno kroimy. Czosnek obieramy i rozgniatamy. Mozzarellę odstawiamy do odcieczenia i kroimy na małe kostki.

2. 

sól  pieprz biały mielony

Wszystko razem mieszamy, pieprzymy i solimy.

3. Faszerujemy

piersi z kurczaka 600 gramów  oliwa 20 mililitrów  sól  przyprawa do grilla

Piersi z kurczaka kroimy podłużnie, aby uformować woreczki. Faszerujemy nadzieniem i spinamy wykałaczkami. Mięso z zewnątrz solimy i doprawiamy. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony przez około 6 minut.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie