PRZEPISY

Czosnkowe trójkąciki

Czosnkowe trójkąciki

Mięciutkie, czosnkowo serowe przekąski. Do zimnego piwka jak stworzone.

przepis,fotoprzepis,serek topiony mazowiecki,czosnek,świeże drożdże,Pieczywo,Słone przekąski

Pieczywo

Pichcił

Ilość porcji

15

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cukier kryształ½łyżeczki
czosnek8ząbków
masło150gramów
mleko półtłuste 1,5%250mililitrów
mąka chlebowa pszenna T7501łyżeczka
mąka chlebowa pszenna T750500gramów
olej słonecznikowy100mililitrów
serek topiony mazowiecki100gramów
sól1łyżeczka
świeże drożdże20gramów

 

Przepis

1. Rozczyn

mąka chlebowa pszenna T750 1 łyżeczka  mleko półtłuste 1,5% 250 mililitrów  cukier kryształ ½ łyżeczki  świeże drożdże 20 gramów

W ciepłym mleku mieszamy mąkę oraz drożdże z odrobiną cukru i odstawiamy by wyrósł rozczyn.

2. 

mąka chlebowa pszenna T750 500 gramów  sól 1 łyżeczka  olej słonecznikowy 100 mililitrów

Do miski wsypujmy mąkę, dodajemy sól i olej.

3. 

Dodajemy rozczyn i wyrabiamy ciasto.

4. 

Ciasto odstawiamy przykryte, w ciepłe miejsce, do wyrośnięcia.

5. 

masło 150 gramów  serek topiony mazowiecki 100 gramów  czosnek 8 ząbków

Farsz przygotowujemy mieszając ser z masłem i czosnkiem.

6. 

Ciasto rozwałkowujemy na kształt prostokąta i smarujemy farszem.

7. 

Rolujemy i kroimy na trójkąty. Pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia 20 minut w 180°C.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie