swiatwemnie.pl

Czosnkowe trójkąciki

    

Mięciutkie, czosnkowo serowe przekąski. Do zimnego piwka jak stworzone.

Pichcił

Ilość porcji

15

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

 

cukier kryształ½łyżeczki
czosnek8ząbków
masło150gramów
mleko półtłuste 1,5%250mililitrów
mąka chlebowa pszenna T7501łyżeczka
mąka chlebowa pszenna T750500gramów
olej słonecznikowy100mililitrów
serek topiony mazowiecki100gramów
sól1łyżeczka
świeże drożdże20gramów

1. Rozczyn

mąka chlebowa pszenna T750 1 łyżeczka  mleko półtłuste 1,5% 250 mililitrów  cukier kryształ ½ łyżeczki  świeże drożdże 20 gramów

W ciepłym mleku mieszamy mąkę oraz drożdże z odrobiną cukru i odstawiamy by wyrósł rozczyn.

Rozczyn

2. 

mąka chlebowa pszenna T750 500 gramów  sól 1 łyżeczka  olej słonecznikowy 100 mililitrów

Do miski wsypujmy mąkę, dodajemy sól i olej.

3. 

Dodajemy rozczyn i wyrabiamy ciasto.

4. 

Ciasto odstawiamy przykryte, w ciepłe miejsce, do wyrośnięcia.

5. 

masło 150 gramów  serek topiony mazowiecki 100 gramów  czosnek 8 ząbków

Farsz przygotowujemy mieszając ser z masłem i czosnkiem.

6. 

Ciasto rozwałkowujemy na kształt prostokąta i smarujemy farszem.

7. 

Rolujemy i kroimy na trójkąty. Pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia 20 minut w 180°C.

Smacznego!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się