swiatwemnie.pl

Marchewkowe ciasto z twarogiem

Marchewkowe ciasto z twarogiem

    

Wspaniałe marchewkowe kawałki ze smacznym twarogowym kremem.

Pichcił

Ilość porcji

20

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

 

 

1. 

marchew 420 gramów  woda 100 mililitrów

Marchewkę obieramy i miksujemy razem z wodą w mikserze.

2. 

cukier kryształ 150 gramów  jajka kurze 3 sztuki

W misce ubijamy jajka z cukrem.

3. 

mąka orkiszowa pełnoziarnista drobno mielona 300 gramów  proszek do pieczenia 10 gramów  olej słonecznikowy 150 mililitrów

Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, olej i na koniec rozmiksowaną marchewkę. Wszystko razem mieszamy.

4. 

Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

5. 

Pieczemy 15 minut-y w temperaturze 200 °C.

6. Przygotowanie kremu

mleko półtłuste 1,5% 250 mililitrów  budyń waniliowy w proszku 37 gramów  cukier kryształ 2 łyżki

Z mleka, budyniu i cukru gotujemy budyń. Odstawiamy do ostudzenia.

Przygotowanie kremu

7. 

cukier puder 4 łyżki  masło 200 gramów

Masło, ogrzane na temperaturę pokojową, ubijamy na gładko z cukrem.

8. 

twaróg wiejski z grudkami 500 gramów

Do masła dodajemy twaróg oraz budyń i ubijamy na krem.

9. 

Korpus przekrawamy na 2 połowy.

10. 

Na każdą połowę nanosimy krem.

11. 

suszone morele

Jedną połowę kładziemy na drugą. Wierzch posypujemy na drobno pokrojonymi suszonymi morelami.

Smacznego!

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się