swiatwemnie.pl

Spaghetti Aglio e Olio

Spaghetti Aglio e Olio

    

Tradycyjne włoskie spaghetti z czosnkiem i olejem. Doprawione pieprzem, solą i chilli.

przepis,fotoprzepis,makaron - spaghetti,czosnek,oliwa,nać pietruszki,papryczka chili świeża,Makarony,Kuchnia włoska,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy

Makarony

Kuchnia włoska

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

średnia

 

 

Przepis

1. 

makaron - spaghetti 200 gramów  woda 1.5 litra  sól 1 łyżeczka

Spaghetti gotujemy (według wskazówek na opakowaniu) w osolonej wrzącej wodzie około 5 minut.

2. 

czosnek 4 ząbki

Ząbki czosnku kroimy na plasterki.

3. 

oliwa 50 mililitrów

Na średnim ogniu powoli smażymy czosnek na chrupiąco.

4. 

Spaghetti odcedzamy.

5. 

papryczka chili świeża  czarny pieprz mielony  sól

Gdy woda odcieknie ze spaghetti, wkładamy je z powrotem do suchego garnka, a potem dodajemy olej z czosnkiem. Dodajemy chilli, pieprz i sól. Ostrożnie mieszamy.

6. 

nać pietruszki

Podajemy posypane posiekaną natką pietruszki.

Smacznego!

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się