swiatwemnie.pl

Dyniowe gnocchi z pesto

     

Ten oto przepis nie należy do łatwych i nie pracochłonnych, ale przy pierwszym kęsie każdy zrozumie że po prostu było warto by doświadczyć tego smaku.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

niska

 

 

Dynia hokkaido600gramów
Kasza manna100gramów
Mąka luksusowa pszenna t550250gramów
Sól2łyżeczki
Woda
Ziemniaki400gramów
Żółtko jajka1sztuka

1. Gotujemy dynię

dynia hokkaido 600 g

Dyniowy miąższ gotujemy na parze do miękkości. Już ugotowany w misce miksujemy.

Gotujemy dynię

2. 

ziemniaki 400 g  sól 1 łyżeczka

Ziemniaki obieramy i gotujemy je do miękkości. Ugotowane ziemniaki miksujemy i dodajemy do dyni. Solimy.

3. 

mąka luksusowa pszenna T550 250 g  kasza manna 100 g  żółtko jajka 1 sztuka

Do ziemniaczano dyniowej masy dodajemy mąkę, kaszę i żółtko. Wszystko razem mieszamy.

4. 

Z ciasta wyrabiamy cienki walce, które kroimy na kształt gnocchi.

5. 

woda  sól 1 łyżeczka

Gnocchi gotujemy w osolonej wrzącej wodzie dopóki nie wypłyną na wierzch około 7 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się