swiatwemnie.pl

Dyniowe gnocchi z pesto

     

Ten oto przepis nie należy do łatwych i nie pracochłonnych, ale przy pierwszym kęsie każdy zrozumie że po prostu było warto by doświadczyć tego smaku.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

niska

 

 

dynia hokkaido600gramów
kasza manna100gramów
mąka luksusowa pszenna T550250gramów
sól2łyżeczki
woda0
ziemniaki400gramów
żółtko jajka1sztuka

1. Gotujemy dynię

dynia hokkaido 600 gramów

Dyniowy miąższ gotujemy na parze do miękkości. Już ugotowany w misce miksujemy.

Gotujemy dynię

2. 

ziemniaki 400 gramów  sól 1 łyżeczka

Ziemniaki obieramy i gotujemy je do miękkości. Ugotowane ziemniaki miksujemy i dodajemy do dyni. Solimy.

3. 

mąka luksusowa pszenna T550 250 gramów  kasza manna 100 gramów  żółtko jajka 1 sztuka

Do ziemniaczano dyniowej masy dodajemy mąkę, kaszę i żółtko. Wszystko razem mieszamy.

4. 

Z ciasta wyrabiamy cienki walce, które kroimy na kształt gnocchi.

5. 

woda  sól 1 łyżeczka

Gnocchi gotujemy w osolonej wrzącej wodzie dopóki nie wypłyną na wierzch około 7 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się