Wieprzowe kawałki w porowym sosie

Miękkie mięso, delikatnie chrupiący por i łagodny śmietanowy sos ... mniam :) Podajemy z parzonym knedlem.
przepis,fotoprzepis,Udo wieprzowe,por,Wieprzowina,,Bezglutenowe
Wieprzowina
Pichcił
Ilość porcji
4
Masa porcji
437 g
Energia porcji
591 kcal
Czas przygotowania
60 min.
Trudność
średnia
Składniki
Składniki
Udo wieprzowe | 600 1026 | gramów kcal | |
cebula | 200 88 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
kminek mielony | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
olej słonecznikowy | 30 270 | mililitrów kcal | |
por | 400 184 | gramów kcal | |
sól | 1.5 0 | łyżeczki kcal | |
woda | 250 0 | mililitrów kcal | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 250 778 | mililitrów kcal |
Przepis
1.
cebula 200 gramów • olej słonecznikowy 30 mililitrów
Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.

2.
Udo wieprzowe 600 gramów • sól 1.5 łyżeczki • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki • kminek mielony ½ łyżeczki
Mięso myjemy, kroimy na kostki, dodajemy do cebuli. Szklimy, solimy, pieprzymy i dodajemy kminek.



5.
Dodajemy do ugotowanego mięsa, mieszamy i 5 minut gotujemy.


Smacznego!