swiatwemnie.pl

Wieprzowe kawałki w porowym sosie

Miękkie mięso, delikatnie chrupiący por i łagodny śmietanowy sos ... mniam :) Podajemy z parzonym knedlem.

 

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 60 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Cebula200gramów
Czarny pieprz mielony½łyżeczki
Kminek mielony½łyżeczki
Olej słonecznikowy30mililitrów
Por400gramów
Sól1.5łyżeczki
Udo wieprzowe600gramów
Woda250mililitrów
Śmietana do ubijania (30-33%)250mililitrów

1. 

cebula 200 g  olej słonecznikowy 30 ml

Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.

2. 

Udo wieprzowe 600 g  sól 1.5 łyżeczki  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  kminek mielony ½ łyżeczki

Mięso myjemy, kroimy na kostki, dodajemy do cebuli. Szklimy, solimy, pieprzymy i dodajemy kminek.

3. 

woda 250 ml

Mieszamy, dolewamy wodę i dusimy do miękkości.

4. 

por 400 g

Por oczyszczamy, kroimy na cienkie kółeczka i rozdrabniamy je.

5. 

Dodajemy do ugotowanego mięsa, mieszamy i 5 minut gotujemy.

6. 

śmietana do ubijania (30-33%) 250 ml

Dolewamy śmietanę i zagotowujemy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się