Ziemniaczane placki z kapią
Delikatne placki, wyjątkowe dzięki swojej barwie i wspaniałemu smakowi.
przepis,fotoprzepis,ziemniaki,papryka czerwona kapia świeża,Dania wegetariańskie,Bezlaktozowe
Dania wegetariańskie
Składniki
Składniki
bułka tarta | 2 | łyżki | |
cebula | 50 | gramów | |
czosnek | 4 | ząbki | |
jajka kurze | 2 | sztuki | |
majeranek | 1.5 | łyżeczki | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 80 | gramów | |
olej rzepakowy | - | ||
papryka czerwona kapia świeża | 250 | gramów | |
sól | 1 | łyżeczka | |
ziemniaki | 800 | gramów |
Przepis
2.
...i na drobno trzemy.
3.
czosnek 4 ząbki • jajka kurze 2 sztuki • sól 1 łyżeczka
Dodajemy obrany, przeciśnięty czosnek, jajko, sól,...
7.
Dodajemy do ziemniaczanego ciasta.
9.
Za pomocą łyżki ciasto kładziemy na gorący olej. Ciasto rozcieramy na placek i z jednej...
10.
...i drugiej strony smażymy.
11.
Placki wyciągamy i z pomocą kuchennego papierowego ręczniczka odsysamy zbyteczny olej.
12.
Serwujemy z sosem tatarskim, lub jako dodatek placek na przykład z fasolową zupą.
Smacznego!