Ziemniaczane placki z kapią

Delikatne placki, wyjątkowe dzięki swojej barwie i wspaniałemu smakowi.
przepis,fotoprzepis,ziemniaki,papryka czerwona kapia świeża,Dania wegetariańskie,Bezlaktozowe
Dania wegetariańskie
Składniki
Składniki
| bułka tarta | 2 112 | łyżki kcal | |
| cebula | 50 22 | gramów kcal | |
| czosnek | 4 22 | ząbki kcal | |
| jajka kurze | 2 176 | sztuki kcal | |
| majeranek | 1.5 16 | łyżeczki kcal | |
| mąka chlebowa pszenna T750 | 80 278 | gramów kcal | |
| olej rzepakowy | 0 ?? | kcal | |
| papryka czerwona kapia świeża | 250 75 | gramów kcal | |
| sól | 1 0 | łyżeczka kcal | |
| ziemniaki | 800 736 | gramów kcal |
Przepis
2.
...i na drobno trzemy.

3.
czosnek 4 ząbki • jajka kurze 2 sztuki • sól 1 łyżeczka
Dodajemy obrany, przeciśnięty czosnek, jajko, sól,...




7.
Dodajemy do ziemniaczanego ciasta.


9.
Za pomocą łyżki ciasto kładziemy na gorący olej. Ciasto rozcieramy na placek i z jednej...

10.
...i drugiej strony smażymy.

11.
Placki wyciągamy i z pomocą kuchennego papierowego ręczniczka odsysamy zbyteczny olej.

12.
Serwujemy z sosem tatarskim, lub jako dodatek placek na przykład z fasolową zupą.

Smacznego!
























