swiatwemnie.pl

Kalafior z maślaną bułką tartą

     

Prosty syty obiad lub kolacja. Dobry dla dzieci i dorosłych.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

Bułka tarta8łyżek
Kalafior800gramów
Masło140gramów
Sól
Woda

1. 

kalafior 800 g  woda  sól

Kalafior rozbieramy na różyczki, myjemy i gotujemy do miękkości w słonej wodzie. Odcedzamy, z powrotem wkładamy do garnka i przykrywamy.

2. 

masło 40 g

Na patelni roztapiamy masło.

3. 

bułka tarta 8 łyżek

Wsypujemy bułkę tartą i smażymy na złoty kolor.

4. 

masło 100 g

Kalafiorowe różyczki układamy na talerzu, polewamy roztopionym masłem, posypujemy bułką tartą a wierzch ponownie skrapiamy masłem. Możemy podawać.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się