swiatwemnie.pl

Kalafior z maślaną bułką tartą

    

Prosty syty obiad lub kolacja. Dobry dla dzieci i dorosłych.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

 

 

bułka tarta8łyżek
kalafior800gramów
masło140gramów
sól-
woda-

1. 

kalafior 800 gramów  woda  sól

Kalafior rozbieramy na różyczki, myjemy i gotujemy do miękkości w słonej wodzie. Odcedzamy, z powrotem wkładamy do garnka i przykrywamy.

2. 

masło 40 gramów

Na patelni roztapiamy masło.

3. 

bułka tarta 8 łyżek

Wsypujemy bułkę tartą i smażymy na złoty kolor.

4. 

masło 100 gramów

Kalafiorowe różyczki układamy na talerzu, polewamy roztopionym masłem, posypujemy bułką tartą a wierzch ponownie skrapiamy masłem. Możemy podawać.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się