Kalafior z maślaną bułką tartą

Prosty syty obiad lub kolacja. Dobry dla dzieci i dorosłych.
przepis,fotoprzepis,kalafior,masło,masło,bułka tarta,Dania wegetariańskie
Dania wegetariańskie
Składniki
Składniki
bułka tarta | 8 448 | łyżek kcal | |
kalafior | 800 232 | gramów kcal | |
masło | 140 1028 | gramów kcal | |
sól | 0 ?? | kcal | |
woda | 0 ?? | kcal |
Przepis
1.
kalafior 800 gramów • woda • sól
Kalafior rozbieramy na różyczki, myjemy i gotujemy do miękkości w słonej wodzie. Odcedzamy, z powrotem wkładamy do garnka i przykrywamy.



4.
masło 100 gramów
Kalafiorowe różyczki układamy na talerzu, polewamy roztopionym masłem, posypujemy bułką tartą a wierzch ponownie skrapiamy masłem. Możemy podawać.

Smacznego!