PRZEPISY

Orzechowo serowe przekąski

Orzechowo serowe przekąski

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Doskonałe słone kanapeczki z łagodnym smakiem orzechów, pikantnym serem i słodką gruszką.

przepis,fotoprzepis,ser pleśniowy typu Lazur,orzechy włoskie,Słone przekąski,Sezonowe przepisy

Słone przekąski

Pichcił

Ilość porcji

15

Czas przygotowania

1 h. 15 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cukier kryształ¼łyżeczki
gruszka150gramów
jajka kurze1sztuka
mleko półtłuste 1,5%125mililitrów
mąka chlebowa pszenna T750250gramów
mąka luksusowa pszenna T550-
olej słonecznikowy50mililitrów
orzechy włoskie80gramów
ser pleśniowy typu Lazur125gramów
sól½łyżeczki
sól-
świeże drożdże15gramów

 

Przepis

1. 

mleko półtłuste 1,5% 125 mililitrów  cukier kryształ ¼ łyżeczki  świeże drożdże 15 gramów  mąka chlebowa pszenna T750 250 gramów  sól ½ łyżeczki

W ciepłym osłodzonym mleku wyrabiamy zakwas. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sól.

W ciepłym osłodzonym mleku wyrabiamy zakwas. Do...

2. 

olej słonecznikowy 50 mililitrów

Dolewamy olej ...

Dolewamy olej ......

3. 

... i zakwas. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia.

... i zakwas. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy do...

4. 

gruszka 150 gramów  ser pleśniowy typu Lazur 125 gramów

Gruszkę obieramy i trzemy. Dodajemy starty ser i mieszamy.

Gruszkę obieramy i trzemy. Dodajemy starty ser i...

5. 

orzechy włoskie 80 gramów

Orzechy siekamy.

Orzechy siekamy....

6. 

mąka luksusowa pszenna T550

Ciasto rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy. Rozkładamy serowo-gruszkową warstwę. Posypujemy orzechami.

Ciasto rozwałkowujemy na posypanej mąką...

7. 

Ciasto zwijamy na roladę i kroimy na trójkąty.

Ciasto zwijamy na roladę i kroimy na trójkąty....

8. 

jajka kurze 1 sztuka  sól

Blachę wykładamy papierem do pieczenia i trójkąty układamy na leżąco. Smarujemy roztrzepanym jajkiem, delikatnie solimy i na złoty kolor pieczemy.

Blachę wykładamy papierem do pieczenia i...

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się