PRZEPISY

Indycze piersi z gruszkami

Indycze piersi z gruszkami

Lekki dietetyczny obiad. Podajemy z ziemniaczanym puree i warzywną sałatką.

przepis,fotoprzepis,gotowana gruszka,ser Ementaler,Indyk,Bezglutenowe

Indyk

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Kategorie

Indyk  Bezglutenowe  

 

Składniki

Składniki

czarny pieprz mielony-
gotowana gruszka-
olej słonecznikowy-
piersi z indyka800gramów
ser Ementaler-
sól-
woda1decylitr

 

Przepis

1. Indycze mięso

piersi z indyka 800 gramów

Mięso kroimy na plasterki i wyklepujemy.

2. 

sól  olej słonecznikowy  woda 1 decylitr

Układamy na blachę delikatnie posmarowaną olejem, solimy. Podlewamy wodą i przykryte wkładamy do piekarnika. Pieczemy na średniej temperaturze 15 minut.

3. 

czarny pieprz mielony

Mięso odkrywamy, obracamy i posypujemy pieprzem. Przykrywamy i pieczemy kolejnych 15 minut.

4. 

gotowana gruszka  ser Ementaler

Mięso wyciągamy i na każdy plasterek kładziemy gruszkę z kompotu. Przykrywamy cienkim plasterkiem sera.

5. 

Wkładamy z powrotem do piekarnika i krótko, do roztopienia się sera, zapiekamy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie