Piersi z kurczaka nadziewane pleśniowym serem i boczkiem
![Piersi z kurczaka nadziewane pleśniowym serem i boczkiem](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000856/img_pl_4x3/piersi-z-kurczaka-nadziewane-plesniowym-serem-i-boczkiem_00180.jpg)
Przepis na przygotowanie prostych i szybkich filetów doprawionych smacznym nadzieniem z pleśniowego sera i boczku.
przepis,fotoprzepis,piersi z kurczaka,boczek z Orawy,ser pleśniowy typu Lazur,Kurczak
Kurczak
Kategorie
Kurczak
Składniki
Składniki
boczek z Orawy | 120 | gramów | |
bułka tarta | - | ||
czarny pieprz mielony | - | ||
jajka kurze | 3 | sztuki | |
mąka chlebowa pszenna T750 | - | ||
piersi z kurczaka | 600 | gramów | |
ser pleśniowy typu Lazur | 100 | gramów | |
sól | - |
Przepis
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000856/small/IMG_6907.jpg)
2.
sól • czarny pieprz mielony • boczek z Orawy 120 gramów • ser pleśniowy typu Lazur 100 gramów
Filety lekko posolimy, popieprzymy. Na każdy położymy plaster boczku i grubszy plasterek sera pleśniowego typu Lazur.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000856/small/IMG_6910.jpg)
3.
Filety przewrócimy tak aby nadzienie nie przeciekało.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000856/small/IMG_6914.jpg)
4.
mąka chlebowa pszenna T750 • jajka kurze 3 sztuki • bułka tarta
Panierujemy w klasycznej panierce (mąka -> roztrzepane jajka z odrobiną mleka -> bułka tarta).
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000856/small/IMG_6920.jpg)
5.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obydwóch stron około 8 minut.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000856/small/IMG_6924.jpg)
Smacznego!