Piersi z kurczaka nadziewane pleśniowym serem i boczkiem

Przepis na przygotowanie prostych i szybkich filetów doprawionych smacznym nadzieniem z pleśniowego sera i boczku.
przepis,fotoprzepis,piersi z kurczaka,boczek z Orawy,ser pleśniowy typu Lazur,Kurczak
Kurczak
Kategorie
Kurczak ›Składniki
Składniki
boczek z Orawy | 120 708 | gramów kcal | |
bułka tarta | 0 ?? | kcal | |
czarny pieprz mielony | 0 ?? | kcal | |
jajka kurze | 3 264 | sztuki kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 0 ?? | kcal | |
piersi z kurczaka | 600 660 | gramów kcal | |
ser pleśniowy typu Lazur | 100 382 | gramów kcal | |
sól | 0 ?? | kcal |
Przepis

2.
sól • czarny pieprz mielony • boczek z Orawy 120 gramów • ser pleśniowy typu Lazur 100 gramów
Filety lekko posolimy, popieprzymy. Na każdy położymy plaster boczku i grubszy plasterek sera pleśniowego typu Lazur.

3.
Filety przewrócimy tak aby nadzienie nie przeciekało.

4.
mąka chlebowa pszenna T750 • jajka kurze 3 sztuki • bułka tarta
Panierujemy w klasycznej panierce (mąka -> roztrzepane jajka z odrobiną mleka -> bułka tarta).

5.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obydwóch stron około 8 minut.

Smacznego!