PRZEPISY

Piersi z kurczaka nadziewane pleśniowym serem i boczkiem

Piersi z kurczaka nadziewane pleśniowym serem i boczkiem

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Przepis na przygotowanie prostych i szybkich filetów doprawionych smacznym nadzieniem z pleśniowego sera i boczku.

przepis,fotoprzepis,piersi z kurczaka,boczek z Orawy,ser pleśniowy typu Lazur,Kurczak

Kurczak

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Kategorie

Kurczak  

Składniki

Składniki

boczek z Orawy

120

708

gramów

kcal

bułka tarta

0

??

kcal

czarny pieprz mielony

0

??

kcal

jajka kurze

3

264

sztuki

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

0

??

kcal

piersi z kurczaka

600

660

gramów

kcal

ser pleśniowy typu Lazur

100

382

gramów

kcal

sól

0

??

kcal

 

Przepis

1. 

piersi z kurczaka 600 gramów

Piersi z kurczaka ubijamy na większe filety.

Piersi z kurczaka ubijamy na większe filety....

2. 

sól  czarny pieprz mielony  boczek z Orawy 120 gramów  ser pleśniowy typu Lazur 100 gramów

Filety lekko posolimy, popieprzymy. Na każdy położymy plaster boczku i grubszy plasterek sera pleśniowego typu Lazur.

Filety lekko posolimy, popieprzymy. Na każdy...

3. 

Filety przewrócimy tak aby nadzienie nie przeciekało.

Filety przewrócimy tak aby nadzienie nie...

4. 

mąka chlebowa pszenna T750  jajka kurze 3 sztuki  bułka tarta

Panierujemy w klasycznej panierce (mąka -> roztrzepane jajka z odrobiną mleka -> bułka tarta).

Panierujemy w klasycznej panierce (mąka ->...

5. 

Smażymy na rozgrzanym oleju z obydwóch stron około 8 minut.

Smażymy na rozgrzanym oleju z obydwóch stron...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się