Placki ziemniaczane z kukurydzą
Osiemnaście sztuk doskonałych placków z kukurydzianym posmakiem.
przepis,fotoprzepis,ziemniaki,kukurydza konserwowa,Dania wegetariańskie,Sezonowe przepisy,Bezlaktozowe
Dania wegetariańskie
Składniki
Składniki
bułka tarta | 100 | gramów | |
cebula | 300 | gramów | |
czosnek | 25 | gramów | |
jajka kurze | 4 | sztuki | |
kukurydza konserwowa | 285 | gramów | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 100 | gramów | |
olej słonecznikowy | - | ||
sól | 2 | łyżeczki | |
ziemniaki | 1200 | gramów |
Przepis
4.
kukurydza konserwowa 285 gramów • czosnek 25 gramów
Dodajemy odcedzoną konserwową kukurydzę i ponownie lekko miksujemy. Dodajemy obrany przeciśnięty przez praskę czosnek.
5.
jajka kurze 4 sztuki • mąka chlebowa pszenna T750 100 gramów • bułka tarta 100 gramów
Dodajemy jajka, mąkę i bułkę tartą. Dokładnie mieszamy.
6.
Na patelnię z rozgrzanym olejem kładziemy placki (na jeden placek około 2-3 łyżki masy). Z obydwóch stron smażymy. Usmażone kładziemy na papierowy kuchenny ręczniczek, aby odsączyć zbyteczny olej.
Smacznego!