Placki ziemniaczane z kukurydzą

Osiemnaście sztuk doskonałych placków z kukurydzianym posmakiem.
przepis,fotoprzepis,ziemniaki,kukurydza konserwowa,Dania wegetariańskie,Bezlaktozowe
Dania wegetariańskie
Składniki
Składniki
bułka tarta | 100 373 | gramów kcal | |
cebula | 300 132 | gramów kcal | |
czosnek | 25 27 | gramów kcal | |
jajka kurze | 4 352 | sztuki kcal | |
kukurydza konserwowa | 285 266 | gramów kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 100 347 | gramów kcal | |
olej słonecznikowy | 0 ?? | kcal | |
sól | 2 0 | łyżeczki kcal | |
ziemniaki | 1200 1104 | gramów kcal |
Przepis



4.
kukurydza konserwowa 285 gramów • czosnek 25 gramów
Dodajemy odcedzoną konserwową kukurydzę i ponownie lekko miksujemy. Dodajemy obrany przeciśnięty przez praskę czosnek.

5.
jajka kurze 4 sztuki • mąka chlebowa pszenna T750 100 gramów • bułka tarta 100 gramów
Dodajemy jajka, mąkę i bułkę tartą. Dokładnie mieszamy.

6.
Na patelnię z rozgrzanym olejem kładziemy placki (na jeden placek około 2-3 łyżki masy). Z obydwóch stron smażymy. Usmażone kładziemy na papierowy kuchenny ręczniczek, aby odsączyć zbyteczny olej.

Smacznego!