PRZEPISY

Placki ziemniaczane z kukurydzą

Placki ziemniaczane z kukurydzą

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Osiemnaście sztuk doskonałych placków z kukurydzianym posmakiem.

przepis,fotoprzepis,ziemniaki,kukurydza konserwowa,Dania wegetariańskie,Bezlaktozowe

Dania wegetariańskie

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

bułka tarta

100

373

gramów

kcal

cebula

300

132

gramów

kcal

czosnek

25

27

gramów

kcal

jajka kurze

4

352

sztuki

kcal

kukurydza konserwowa

285

266

gramów

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

100

347

gramów

kcal

olej słonecznikowy

0

??

kcal

sól

2

0

łyżeczki

kcal

ziemniaki

1200

1104

gramów

kcal

 

Przepis

1. 

ziemniaki 1200 gramów

Ziemniaki obieramy i na grubo trzemy.

Ziemniaki obieramy i na grubo trzemy....

2. 

cebula 300 gramów

Do ziemniaków trzemy obraną cebulę.

Do ziemniaków trzemy obraną cebulę....

3. 

sól 2 łyżeczki

Dodajemy sól i blenderem lekko miksujemy.

Dodajemy sól i blenderem lekko miksujemy....

4. 

kukurydza konserwowa 285 gramów  czosnek 25 gramów

Dodajemy odcedzoną konserwową kukurydzę i ponownie lekko miksujemy. Dodajemy obrany przeciśnięty przez praskę czosnek.

Dodajemy odcedzoną konserwową kukurydzę i...

5. 

jajka kurze 4 sztuki  mąka chlebowa pszenna T750 100 gramów  bułka tarta 100 gramów

Dodajemy jajka, mąkę i bułkę tartą. Dokładnie mieszamy.

Dodajemy jajka, mąkę i bułkę tartą....

6. 

olej słonecznikowy

Na patelnię z rozgrzanym olejem kładziemy placki (na jeden placek około 2-3 łyżki masy). Z obydwóch stron smażymy. Usmażone kładziemy na papierowy kuchenny ręczniczek, aby odsączyć zbyteczny olej.

Na patelnię z rozgrzanym olejem kładziemy placki...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się