PRZEPISY

Cukiniowy jabłecznik

Cukiniowy jabłecznik

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Doskonałe ciasto z jabłek i cukinii zasmakuje małym i dużym.

przepis,fotoprzepis,jabłka,cukinia,Ciasta

Ciasta

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

Składniki

Składniki

bułka tarta

2

112

łyżki

kcal

cukier kryształ

2

121

łyżki

kcal

cukier puder

200

776

gramów

kcal

cukier waniliowy

20

73

gramów

kcal

cukinia

400

72

gramów

kcal

cynamon mielony

2

25

łyżeczki

kcal

jabłka

1

610

kilogram

kcal

jajka kurze

4

352

sztuki

kcal

masło

10

74

gramów

kcal

mąka luksusowa pszenna T550

350

1246

gramów

kcal

olej słonecznikowy

100

899

mililitrów

kcal

proszek do pieczenia

13

10

gramów

kcal

płatki owsiane

50

183

gramów

kcal

woda

100

0

mililitrów

kcal

 

Przepis

1. Przygotowanie jabłek i cukinii

jabłka 1 kilogram  cukinia 400 gramów

Jabłka obieramy, przekrawamy na ćwiartki i usuwamy pestki. Pojedyncze ćwiartki przekrawamy na 3-4 ósemki. Cukinię obieramy i na grubo trzemy.

Jabłka obieramy, przekrawamy na ćwiartki i...

2. 

masło 10 gramów  bułka tarta 2 łyżki  cukier kryształ 2 łyżki  cynamon mielony 2 łyżeczki

Blachę do pieczenia natłuszczamy masłem i posypujemy bułką tartą. Równomiernie rozkładamy jabłka, posypujemy je cukrem kryształem i cynamonem.

Blachę do pieczenia natłuszczamy masłem i...

3. Przygotowanie cukiniowego ciasta

jajka kurze 4 sztuki  cukier puder 200 gramów  cukier waniliowy 20 gramów  olej słonecznikowy 100 mililitrów  woda 100 mililitrów  mąka luksusowa pszenna T550 350 gramów  płatki owsiane 50 gramów  proszek do pieczenia 13 gramów

Żółtka mieszamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodajemy olej i wodę i ponownie mieszamy. W mące mieszamy płatki owsiane i proszek do pieczenia, dodajemy do żółtek i po wymieszaniu dodajemy startą cukinię. Z białek ubijamy gęsta pianę, którą na koniec delikatnie dodajemy do ciasta.

Żółtka mieszamy z cukrem pudrem i cukrem...

4. 

Przygotowane ciasto wylewamy na jabłka i równomiernie rozsmarowujemy. Pieczemy w nagrzanym piekarniku, powoli, na niskim lub średnim stopniu temperatury około 1 godzinę.

Przygotowane ciasto wylewamy na jabłka i...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się