swiatwemnie.pl

Banany w cieście francuskim

     

Proste smaczne ciasteczka.

Pichcił

Ilość porcji

35

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

1. 

ciasto francuskie 500 g

Ciasto francuskie rozwałkowujemy na grubość 3mm. Kroimy je na paski 2cm szerokie.

2. 

banan 1200 g

Twarde banany obieramy, przekrawamy na pół po szerokości i potem na pół po długości. Każdy kawałek banana zawijamy ciastem tak, by brzegi ciasta pokrywały się.

3. 

jajka kurze 1 sztuka  cukier kryształ  mielone orzechy włoskie

Blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy zawinięte banany. Smarujemy je roztrzepanym jajkiem, posypujemy cukrem i mielonymi, ewentualnie na drobno posiekanymi, orzechami. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 220 stopniach około 20 minut.

4. 

cukier puder

Ciasteczka odstawiamy do wystudzenia i posypujemy przesianym cukrem pudrem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się