PRZEPISY

Maślany ryż parboiled

Maślany ryż parboiled

Ryż parboiled jest dzięki swojemu technologicznemu przygotowaniu zdrowszy niż klasyczny biały ryż. Z powodu jego niewyrazistego smaku mało kto go lubi. Przygotowując ryż z masłem staje się z niego smaczny dodatek.

przepis,fotoprzepis,ryż biały długoziarnisty,masło,Ryż,Bezglutenowe

Ryż

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Kategorie

Ryż  Bezglutenowe  

 

Składniki

Składniki

masło50gramów
ryż biały długoziarnisty200gramów
sól himalajska różowa1łyżeczka
woda350mililitrów

 

Przepis

1. 

ryż biały długoziarnisty 200 gramów

Ryż przepłukujemy pod bieżącą wodą na sitku.

2. 

woda 350 mililitrów  sól himalajska różowa 1 łyżeczka

Ryż wkładamy do zimnej wody, solimy i powoli doprowadzamy do wrzenia. Po zagotowaniu 10 minut gotujemy po pokrywką, odstawiamy z ognia i zostawiamy jeszcze na 10 minut.

3. 

masło 50 gramów

Do gorącego ryżu dodajemy masło.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie