swiatwemnie.pl

Ryby

 
Pieczone filety rybne w potrójnej panierce

Zmieńcie sposób przygotowania i spróbujcie zrobić sobie smażone rybne filety w zdrowy i prosty sposób. Przygotowanie poprzez pieczenie w piekarniku jest równie smaczne. Podajemy w klasyczny sposób z ziemniaczaną sałatką.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Panga zapieczona z hermelinem

Przepis na pangę przygotowaną w garnku na parę i zapieczoną z serem z białą pleśnią na wierzchu.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

niska

Ryba żabnica z groszkowym puree

Przepis na pikantne i smaczne przygotowanie morskich ryb. Jako dodatek możemy podać polentę - kukurydziane puree.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Smażona ryba w koperkowym cieście

Delikatne jogurtowo-koperkowe ciasto doda wspaniały smak każdej rybce, którą w nim namoczycie i usmażycie. Mniam!

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Smażony karp

Klasyczny przepis na przygotowanie smażonych dzwoneczków z karpia.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Dorsz z sosem holenderskim

Lekkie orzeźwiające danie podawane ze świeżym szpinakiem na czosnku.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Łosoś w ziołowo-musztardowej panierce

Bogata w białko ryba w ziołowej panierce, zawierająca zdrowy tłuszcz jest po prostu doskonała.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Pieczona Tilapia Nilowa

Świetny przepis na filet z tilapii nilowej w orzeźwiającym kwaskowo - masłowym sosie.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Stek z łososia

Łosoś jest lubiany przez swój doskonały smak, soczyście delikatne mięso i bogate wartości odżywcze. Jego przygotowanie jest proste i może nim zaimponować nawet początkujący kucharz.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

Filety rybne pod serową pierzynką

Smaczna lekka kolacja.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Pstrąg na cebulce z marchewką i pieczarkami

Przepis na przygotowanie pstrągów w garnku na parę.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Łosoś w cieście ziemniaczanym

Filet z łososia zapieczony w delikatnym cieście z ziemniaków.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

1 h. 10 min.

Trudność

średnia

Filet z dorsza na parze

Proste przygotowanie ryby w parowarze.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Karp w folii

Delikatne mięso rybne ze śmietaną i papryką.

Pichcił

Norika

Czas przygotowania

Trudność

niska

Hoki (filety z miruny) w ziołowej panierce

Upieczoną rybę podajemy z ciepłym ziemniaczano - serowym sosem, ryżem i plasterkiem cytryny.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Smażone nuggetsy rybne z suma

Rybne nuggetsy z suma afrykańskiego. Mięso z tej ryby jest bardzo smaczne, o gęstej fakturze a przede wszystkim prawie nie zawiera ości. I właśnie dlatego, jeżeli nie lubicie wielu ości w karpiu wigilijnym, spróbujcie go zastąpić tą rybą.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Stek z łososia z serem

Podajemy z sałatką ziemniaczaną lub z inną z dodatkiem ziemniaków, ewentualnie z sałatką warzywną.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Zapiekane gnocchi z łososiem

Ziemniaczane "kluseczki" zapieczone z kawałkami łososia z beszamelem.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

Chrupiące podkowy z karpia

Jak szybko i łatwo przygotować delikatne mięso z karpia na chrupiąco.

Pichcił

Norika

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

Łosoś w sosie z boczniaków ze szpinakiem

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się