swiatwemnie.pl

Ryby

 
Panga w pełnoziarnistym cieście

Ulubiona ryba w chrupiącym cieście. Podajemy według smaku, z frytkami, gotowanymi ziemniakami i tatarskim sosem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Delikatne łososiowe szaszłyki

Szybkie rybne szaszłyki idealne na letnie grillowanie.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Tilapia w parmezanie

Smaczne filety rybne panierowane w ziołowym tartym parmezanie.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Flądra z masłem ziołowym

Pikantne masło doda flądrze powabny smak.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Panga zapieczona z hermelinem

Przepis na pangę przygotowaną w garnku na parę i zapieczoną z serem z białą pleśnią na wierzchu.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

niska

Filety rybne pod serową pierzynką

Smaczna lekka kolacja.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

ActiFry ososiowe kotleciki z pieczonymi ziemniakami

Przepis na wyborne ziemniaczano-łososiowe kotleciki z minimalną ilością użytego oleju i pikantnym dipem.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Hoki (filety z miruny) w ziołowej panierce

Upieczoną rybę podajemy z ciepłym ziemniaczano - serowym sosem, ryżem i plasterkiem cytryny.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Panga w sosie śmietanowo-musztardowym

Pangę polaną sosem podajemy z ugotowanymi ziemniakami i smażoną cukinią. Pangę i ziemniaki można łatwo przyrządzić w garnku na parę.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Stek z łososia

osoś jest lubiany przez swój doskonały smak, soczyście delikatne mięso i bogate wartości odżywcze. Jego przygotowanie jest proste i może nim zaimponować nawet początkujący kucharz.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

Pieczone ziemniaki z tuńczykiem

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

niska

Stek z łososia na ziołach prowansalskich

Pachnący soczysty łosoś w prowansalskiej marynacie.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Rybie chipsy

Drobne, chrupiące kawałki ryb. Podajemy z ziemniaczanym puree i smażoną cebulką.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Panga na bambusowych pędach

Przygotowanie ryby - pangę w parowarze.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

osoś w ziołowo-musztardowej panierce

Bogata w białko ryba w ziołowej panierce, zawierająca zdrowy tłuszcz jest po prostu doskonała.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Marynowany łosoś

Smaczny przepis na marynowanego łososia dla cierpliwych.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

Trudność

niska

Smażone nuggetsy rybne z suma

Rybne nuggetsy z suma afrykańskiego. Mięso z tej ryby jest bardzo smaczne, o gęstej fakturze a przede wszystkim prawie nie zawiera ości. I właśnie dlatego, jeżeli nie lubicie wielu ości w karpiu wigilijnym, spróbujcie go zastąpić tą rybą.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Panga na imbirze z chińskim makaronem

W prosty sposób przygotowana ryba o imbirowym pomarańczowym smaku.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Filet z dorsza na parze

Proste przygotowanie ryby w parowarze.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

osoś na Teriyaki

Przepis na szybkie i oszczędne przygotowanie doskonałego i zdrowego dania.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

 

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się