swiatwemnie.pl

Ryby

 
ActiFry Łososiowe kotleciki z pieczonymi ziemniakami

Przepis na wyborne ziemniaczano-łososiowe kotleciki z minimalną ilością użytego oleju i pikantnym dipem.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Marynowany stek z rekina

Marynowany stek z rekina na czosnku i cebuli, ale też usmażony w potrójnej panierce jest odpowiedni na nietradycyjny posiłek wigilijny.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Pieczone ziemniaki z tuńczykiem

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

niska

Smażone nuggetsy rybne z suma

Rybne nuggetsy z suma afrykańskiego. Mięso z tej ryby jest bardzo smaczne, o gęstej fakturze a przede wszystkim prawie nie zawiera ości. I właśnie dlatego, jeżeli nie lubicie wielu ości w karpiu wigilijnym, spróbujcie go zastąpić tą rybą.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Delikatne łososiowe szaszłyki

Szybkie rybne szaszłyki idealne na letnie grillowanie.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Zapiekane gnocchi z łososiem

Ziemniaczane "kluseczki" zapieczone z kawałkami łososia z beszamelem.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

Panga na bambusowych pędach

Przygotowanie ryby - pangę w parowarze.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

Pstrąg na pieczarkach

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Stek z rekina w cieście piwnym

Mięso z rekina ma niewyraźny smak, ale jego przygotowanie w tym puszystym i delikatnie pikantnym cieście zmieni go na rarytas. Przy czym docenicie, że rekin to gatunek ryb chrzęstnych i nie ma prawie żadnych kości. Podajemy z ziemniaczanymi dodatkami.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Dorsz w cieście z białek

Smażona ryba w smacznym puszystym cieście.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Łosoś na Teriyaki Nowy przepis

Łosoś na Teriyaki

Przepis na szybkie i oszczędne przygotowanie doskonałego i zdrowego dania.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Stek z łososia z serem

Podajemy z sałatką ziemniaczaną lub z inną z dodatkiem ziemniaków, ewentualnie z sałatką warzywną.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Rybie chipsy Nowy przepis

Rybie chipsy

Drobne, chrupiące kawałki ryb. Podajemy z ziemniaczanym puree i smażoną cebulką.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Marynowany łosoś Nowy przepis

Marynowany łosoś

Smaczny przepis na marynowanego łososia dla cierpliwych.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

Trudność

niska

Makrela w jogurcie Nowy przepis

Makrela w jogurcie

Smaczna i zdrowa ryba w jogurtowej marynacie. Podajemy z ryżem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Dorsz po włosku Nowy przepis

Dorsz po włosku

Dorsz zawiera mało rtęci jest doskonałym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3 i białek.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Smażony karp Nowy przepis

Smażony karp

Klasyczny przepis na przygotowanie smażonych dzwoneczków z karpia.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Panga na imbirze z chińskim makaronem

W prosty sposób przygotowana ryba o imbirowym pomarańczowym smaku.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Filet z łososia z Gomashio

Smażony filet z łososia ze słoną sezamową przyprawą Gomashio.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Flądra z masłem ziołowym

Pikantne masło doda flądrze powabny smak.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się