swiatwemnie.pl

Ryby

 
Filet z łososia z Gomashio

Smażony filet z łososia ze słoną sezamową przyprawą Gomashio.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Smażony karp

Klasyczny przepis na przygotowanie smażonych dzwoneczków z karpia.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Pstrąg na cebulce z marchewką i pieczarkami

Przepis na przygotowanie pstrągów w garnku na parę.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Smażona ryba w koperkowym cieście

Delikatne jogurtowo-koperkowe ciasto doda wspaniały smak każdej rybce, którą w nim namoczycie i usmażycie. Mniam!

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Pstrąg na pieczarkach

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Stek z rekina w cieście piwnym

Mięso z rekina ma niewyraźny smak, ale jego przygotowanie w tym puszystym i delikatnie pikantnym cieście zmieni go na rarytas. Przy czym docenicie, że rekin to gatunek ryb chrzęstnych i nie ma prawie żadnych kości. Podajemy z ziemniaczanymi dodatkami.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

ActiFry marynowany łosoś

ActiFry przepis na grillowanego łososia w czosnkowo-limonkowej marynacie z grillowanymi koktajlowymi pomidorami.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

1 h. 15 min.

Trudność

niska

Delikatne łososiowe szaszłyki

Szybkie rybne szaszłyki idealne na letnie grillowanie.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Flądra z masłem ziołowym

Pikantne masło doda flądrze powabny smak.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Panga w cieście francuskim z borówkami

Bardzo smaczna, nietradycyjnie przygotowana ryba.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

Panga zapieczona z hermelinem

Przepis na pangę przygotowaną w garnku na parę i zapieczoną z serem z białą pleśnią na wierzchu.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

niska

Hoki (filety z miruny) w ziołowej panierce

Upieczoną rybę podajemy z ciepłym ziemniaczano - serowym sosem, ryżem i plasterkiem cytryny.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Stek z łososia z serem

Podajemy z sałatką ziemniaczaną lub z inną z dodatkiem ziemniaków, ewentualnie z sałatką warzywną.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Panga w sosie śmietanowo-musztardowym

Pangę polaną sosem podajemy z ugotowanymi ziemniakami i smażoną cukinią. Pangę i ziemniaki można łatwo przyrządzić w garnku na parę.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Pieczona Tilapia Nilowa

Świetny przepis na filet z tilapii nilowej w orzeźwiającym kwaskowo - masłowym sosie.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Pieczone ziemniaki z tuńczykiem

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

niska

Panga na bambusowych pędach

Przygotowanie ryby - pangę w parowarze.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

Pstrąg z tymiankiem

Przepis na szybkie przygotowanie pieczonego pstrąga z tymiankiem.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Filety rybne na warzywach

Zdrowa ryba na zdrowych warzywach.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

osoś w ziołowo-musztardowej panierce

Bogata w białko ryba w ziołowej panierce, zawierająca zdrowy tłuszcz jest po prostu doskonała.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się