swiatwemnie.pl

Ryby

 
Pieczone filety rybne w potrójnej panierce

Zmieńcie sposób przygotowania i spróbujcie zrobić sobie smażone rybne filety w zdrowy i prosty sposób. Przygotowanie poprzez pieczenie w piekarniku jest równie smaczne. Podajemy w klasyczny sposób z ziemniaczaną sałatką.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Dorsz z sosem holenderskim

Lekkie orzeźwiające danie podawane ze świeżym szpinakiem na czosnku.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Kotleciki rybne

Łatwe, lekkie i smaczne smażone kotleciki z dorsza. Zamiast dorsza można użyć inne filety rybne.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

Łosoś w ziołowo-musztardowej panierce

Bogata w białko ryba w ziołowej panierce, zawierająca zdrowy tłuszcz jest po prostu doskonała.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Pstrąg z tymiankiem

Przepis na szybkie przygotowanie pieczonego pstrąga z tymiankiem.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Grillowane kalmary

Ulubiona potrawa śródziemnomorska na sposób chorwacki.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

ActiFry Grillowane pstrągi z rozmarynem

ActiFry przepis na delikatne i smaczne pstrągi na ziołowym maśle. Jako dodatek wybraliśmy po prostu ziemniaki z natką pietruszki.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Panga w sosie śmietanowo-musztardowym

Pangę polaną sosem podajemy z ugotowanymi ziemniakami i smażoną cukinią. Pangę i ziemniaki można łatwo przyrządzić w garnku na parę.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Panga na maśle i cebuli

Panga, albo inna ryba na maśle i cebuli.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Stek z rekina w cieście piwnym

Mięso z rekina ma niewyraźny smak, ale jego przygotowanie w tym puszystym i delikatnie pikantnym cieście zmieni go na rarytas. Przy czym docenicie, że rekin to gatunek ryb chrzęstnych i nie ma prawie żadnych kości. Podajemy z ziemniaczanymi dodatkami.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

ActiFry grillowany łosoś z warzywami

Przepis ActiFry na smacznego łososia z ziołami oraz grillowanymi warzywami. Ten zdrowy i wyborny przepis był przygotowany z użyciem minimalnej ilości oleju.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

niska

Łosoś w cieście ziemniaczanym

Filet z łososia zapieczony w delikatnym cieście z ziemniaków.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

1 h. 10 min.

Trudność

średnia

Filet z dorsza na parze

Proste przygotowanie ryby w parowarze.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Hoki (filety z miruny) w ziołowej panierce

Upieczoną rybę podajemy z ciepłym ziemniaczano - serowym sosem, ryżem i plasterkiem cytryny.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Dorsz w cieście z białek

Smażona ryba w smacznym puszystym cieście.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

ActiFry Łososiowe kotleciki z pieczonymi ziemniakami

Przepis na wyborne ziemniaczano-łososiowe kotleciki z minimalną ilością użytego oleju i pikantnym dipem.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Zapiekane gnocchi z łososiem

Ziemniaczane "kluseczki" zapieczone z kawałkami łososia z beszamelem.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

Smażona ryba w koperkowym cieście

Delikatne jogurtowo-koperkowe ciasto doda wspaniały smak każdej rybce, którą w nim namoczycie i usmażycie. Mniam!

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Panga zapieczona z hermelinem

Przepis na pangę przygotowaną w garnku na parę i zapieczoną z serem z białą pleśnią na wierzchu.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

niska

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się