Pieczone filety rybne w potrójnej panierce
Zmieńcie sposób przygotowania i spróbujcie zrobić sobie smażone rybne filety w zdrowy i prosty sposób. Przygotowanie poprzez pieczenie w piekarniku jest równie smaczne. Podajemy w klasyczny sposób z ziemniaczaną sałatką.
przepis,fotoprzepis,filety rybne,Ryby,Bezlaktozowe
Ryby
Składniki
Składniki
bułka tarta | 4 | łyżki | |
filety rybne | 400 | gramów | |
jajka kurze | 1 | sztuka | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 4 | łyżki | |
olej rzepakowy | 3 | łyżki | |
przyprawa do ryb | 2 | łyżeczki | |
sól | - |
Przepis
5.
olej rzepakowy 3 łyżki
Blachę smarujemy odrobiną oleju i układamy rybę. Po wierzchu skrapiamy ją troszkę olejem. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 250°C.
6.
Pieczemy 15 minut i rybę obracamy.
7.
Wkładamy z powrotem do piekarnika i dopiekamy przez około 5 -10 minut na chrupiąco.
Smacznego!