Pieczone filety rybne w potrójnej panierce
![Pieczone filety rybne w potrójnej panierce](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001961/img_pl_4x3/pieczone-filety-rybne-w-potrojnej-panierce_00180.jpg)
Zmieńcie sposób przygotowania i spróbujcie zrobić sobie smażone rybne filety w zdrowy i prosty sposób. Przygotowanie poprzez pieczenie w piekarniku jest równie smaczne. Podajemy w klasyczny sposób z ziemniaczaną sałatką.
przepis,fotoprzepis,filety rybne,Ryby,Bezlaktozowe
Ryby
Składniki
Składniki
bułka tarta | 4 | łyżki | |
filety rybne | 400 | gramów | |
jajka kurze | 1 | sztuka | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 4 | łyżki | |
olej rzepakowy | 3 | łyżki | |
przyprawa do ryb | 2 | łyżeczki | |
sól | - |
Przepis
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001961/small/IMG_5309.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001961/small/IMG_5310.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001961/small/IMG_5311.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001961/small/IMG_5316.jpg)
5.
olej rzepakowy 3 łyżki
Blachę smarujemy odrobiną oleju i układamy rybę. Po wierzchu skrapiamy ją troszkę olejem. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 250°C.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001961/small/IMG_5319.jpg)
6.
Pieczemy 15 minut i rybę obracamy.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001961/small/IMG_5321.jpg)
7.
Wkładamy z powrotem do piekarnika i dopiekamy przez około 5 -10 minut na chrupiąco.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001961/small/IMG_5323.jpg)
Smacznego!