PRZEPISY

Pieczone filety rybne w potrójnej panierce

Pieczone filety rybne w potrójnej panierce

Zmieńcie sposób przygotowania i spróbujcie zrobić sobie smażone rybne filety w zdrowy i prosty sposób. Przygotowanie poprzez pieczenie w piekarniku jest równie smaczne. Podajemy w klasyczny sposób z ziemniaczaną sałatką.

przepis,fotoprzepis,filety rybne,Ryby,Bezlaktozowe

Ryby

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Kategorie

Ryby  Bezlaktozowe  

 

Składniki

Składniki

bułka tarta4łyżki
filety rybne400gramów
jajka kurze1sztuka
mąka chlebowa pszenna T7504łyżki
olej rzepakowy3łyżki
przyprawa do ryb2łyżeczki
sól-

 

Przepis

1. 

filety rybne 400 gramów  sól

Rybę rozmrażamy, myjemy i osuszamy. Solimy.

2. 

jajka kurze 1 sztuka

W głębokim talerzu roztrzepujemy jajko.

3. 

bułka tarta 4 łyżki  przyprawa do ryb 2 łyżeczki

Bułkę tartą mieszamy z przyprawą.

4. 

mąka chlebowa pszenna T750 4 łyżki

Kostki filetów obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej.

5. 

olej rzepakowy 3 łyżki

Blachę smarujemy odrobiną oleju i układamy rybę. Po wierzchu skrapiamy ją troszkę olejem. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 250°C.

6. 

Pieczemy 15 minut i rybę obracamy.

7. 

Wkładamy z powrotem do piekarnika i dopiekamy przez około 5 -10 minut na chrupiąco.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się