Panga w cieście francuskim z borówkami

Bardzo smaczna, nietradycyjnie przygotowana ryba.
przepis,fotoprzepis,mrożona panga,ciasto francuskie,suszone borówki brusznice,Ryby
Ryby
Kategorie
Ryby ›Składniki
Składniki
ciasto francuskie | 400 1600 | gramów kcal | |
jajka kurze | 2 176 | sztuki kcal | |
mrożona panga | 700 560 | gramów kcal | |
suszone borówki brusznice | 200 502 | gramów kcal | |
sól | 0 ?? | kcal | |
twardy ser | 150 570 | gramów kcal |
Przepis
1.
mrożona panga 700 gramów • ciasto francuskie 400 gramów
Mrożoną rybę - pangę odkładamy do rozmrożenia. Ciasto francuskie rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy.

2.
suszone borówki brusznice 200 gramów • twardy ser 150 gramów
Ciasto francuskie dzielimy na 9 większych kwadratów. Rybę myjemy i osuszamy. Rozkrawamy ją też na 9 części. Suszone borówki przepłukujemy zimną wodą i odstawiamy do odcieczenia. Ser trzemy na grubo.

3.
Na każdy kwadrat ciasta kładziemy rybę, delikatnie solimy, dodajemy proporcjonalną część borówek i sera.

4.
jajka kurze 2 sztuki
Wytwarzamy rożki, które kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdy rożek dokładnie smarujemy roztrzepanym jajkiem.

5.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na średnim stopniu przez około 35 minut.

6.
Podajemy jako główne danie z sałatką ziemniaczaną, ziemniaczanym puree, lub jako rybną przekąskę samodzielnie bez dodatków.

Smacznego!