swiatwemnie.pl

ActiFry marynowany łosoś

     

ActiFry przepis na grillowanego łososia w czosnkowo-limonkowej marynacie z grillowanymi koktajlowymi pomidorami.

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

1 h. 15 min.

Trudność

niska

 

 

Bazylia¼łyżeczki
Czarny pieprz mielony1szczypta
Czosnek1szczypta
Filet z łososia400gramów
Olej słonecznikowy1łyżka
Pomidory koktajlowe10sztuk
Sok z limonki1łyżka
Sól¼łyżeczki

1. Marynata

olej słonecznikowy 1 łyżka  czosnek 1 szczypta  sok z limonki 1 łyżka  bazylia ¼ łyżeczki  czarny pieprz mielony 1 szczypta  sól ¼ łyżeczki

W misce mieszamy olej, przeciśnięty czosnek, sok z limonki, suszoną bazylię, czarny pieprz i sól.

Marynata

2. 

filet z łososia 400 g

Umytego i osuszonego łososia kroimy, ze wszystkich stron smarujemy marynatą i odkładamy do lodówki na około godzinę.

3. wierzchnia część - płyta

pomidory koktajlowe 10 sztuk

Marynowanego łososia równomiernie rozkładamy na wierzchnią część - płytę ActiFry i klikamy trzy razy guzik 2w1 program RYBY, nastawiamy czas na 8 minut i włączamy guzikiem Start. Po 8 minutach dodajemy pomidory koktajlowe i grillujemy kolejne dwie minuty.

wierzchnia część - płyta

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się