Smażony karp

Klasyczny przepis na przygotowanie smażonych dzwoneczków z karpia.
przepis,fotoprzepis,karp - dzwonki,Ryby,Boże Narodzenie,Bezlaktozowe
Ryby
Składniki
Składniki
| bułka tarta | 0 ??  | kcal  | |
| jajka kurze | 0 ??  | kcal  | |
| karp - dzwonki | 4 ??  | sztuki kcal  | |
| mąka chlebowa pszenna T750 | 0 ??  | kcal  | |
| olej rzepakowy | 0 ??  | kcal  | |
| sól | 0 ??  | kcal  | 
Przepis
1.
karp - dzwonki 4 sztuki
Dzwonki karpia myjemy i osuszamy. Ilość dzwonków zależy od ilości i apetytu konsumujących :)

2.
Z dzwonków ściągamy skórę.

3.
mąka chlebowa pszenna T750 • jajka kurze • sól • bułka tarta
Porcje karpia dostatecznie solimy i panierujemy w klasycznej potrójnej panierce: mąka, roztrzepane jajko z solą, bułka tarta. Ilość składników do panierowania zależy od ilości dzwonków karpia, które będziemy panierować.


Smacznego!




















