PRZEPISY

Smażony karp

Smażony karp

Klasyczny przepis na przygotowanie smażonych dzwoneczków z karpia.

przepis,fotoprzepis,karp - dzwonki,Ryby,Boże Narodzenie,Bezlaktozowe

Ryby

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

bułka tarta-
jajka kurze-
karp - dzwonki4sztuki
mąka chlebowa pszenna T750-
olej rzepakowy-
sól-

 

Przepis

1. 

karp - dzwonki 4 sztuki

Dzwonki karpia myjemy i osuszamy. Ilość dzwonków zależy od ilości i apetytu konsumujących :)

2. 

Z dzwonków ściągamy skórę.

3. 

mąka chlebowa pszenna T750  jajka kurze  sól  bułka tarta

Porcje karpia dostatecznie solimy i panierujemy w klasycznej potrójnej panierce: mąka, roztrzepane jajko z solą, bułka tarta. Ilość składników do panierowania zależy od ilości dzwonków karpia, które będziemy panierować.

4. 

olej rzepakowy

Smażymy zanurzone w gorącym oleju w temperaturze 150°C 8 minut.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie