swiatwemnie.pl

Smażony karp

     

Klasyczny przepis na przygotowanie smażonych dzwoneczków z karpia.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

nízka

 

Kategorie:    

 

 
 

1. 

karp - dzwonki

Dzwonki karpia myjemy i osuszamy. Ilość dzwonków zależy od ilości i apetytu konsumujących :)

2. 

Z dzwonków ściągamy skórę.

3. 

mąka chlebowa pszenna T750  jajka kurze  sól  bułka tarta

Porcje karpia dostatecznie solimy i panierujemy w klasycznej potrójnej panierce: mąka, roztrzepane jajko z solą, bułka tarta. Ilość składników do panierowania zależy od ilości dzwonków karpia, które będziemy panierować.

4. 

olej rzepakowy

Smażymy zanurzone w gorącym oleju w temperaturze 150°C 8 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się